DOLAR 32,3799 0.16%
EURO 34,9914 -0.28%
ALTIN 2.324,310,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22912882,11%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emniyet Müdürü uyardı; Alt sınır 20 bin TL

Emniyet Müdürü uyardı; Alt sınır 20 bin TL

ABONE OL
31 Ocak 2020 11:43
Emniyet Müdürü uyardı; Alt sınır 20 bin TL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, göçmen kaçakçılarına uyarılarda bulunarak, “Cezalar çok ağırlaştırıldı. Ayrıca en basit bir göçmen kaçakçılığın yapana hapis cezası ötesinde, en alt sınırı 20 bin TL para cezası verilecek” dedi.

Kentte, Toplum Destekli Polis Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Huzur Toplantısı’ önceki gün İstasyon Mahallesinde yapıldı. Toplantıya Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, mahalle muhtarı Yakup Çorbacı, mahalle sakinleri ve basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurt vatandaşları, telefonla dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve kullanımı gibi birçok konuda bilgilendirme ve uyarılarda bulunarak vatandaşların sorularını yanıtladı.

Göçmen kaçakçılığı kanununda değişikliği yapılarak cezaların ağırlaştırıldığına dikkat çeken Kurt, şunları ifade etti: “Göçmen kaçakçılığı konusu ilimizi yakından ilgilendiriyor. Bunu yapanlar oluyor maalesef. Şimdi bu göçmen kaçakçılığı olayın dada genel de tutuklama az yapılıyor. Organize kaçakçılık olayı varsa terörist kaçırıyorsa bunlar tututuklanıyor idi. Ama geçen ay, Aralığın sonunda bir kanun değişikliği yapıldı, yürürlüğü de girdi. Bu yapılan kanun değişikliği ile, buradan göçmen kaçakçılığı yapanlara kötü bir haberim var; cezalar çok ağırlaştırıldı. Önceden sıradan göçmen kaçakçılığı yapanlara ceza biraz farklıydı. Şimdi bunların cezaları artırıldı. Süreler ve ceza miktarları artırıldı. Ayrıca en basit bir göçmen kaçakçılığın yapana hapis cezası ötesinde, en alt sınırı 20 bin TL para cezası verilecek.

CEZAEVİ ŞARTLARI ÇOK KÖTÜ

Yaptığı olay, kişiye ve teşekküle göre miktar daha da değişecek ama en alt sınır; 20 bin TL. Hapis cezaları da buna bağlı olarak arttırılıyor, 3 yıldan 9 yıla kadar çıkabiliyor. Organizeyse daha fazla katlanarak gidiyor. Zannetmesinler ki; ‘ben göçmen kaçakçılığı yaptım, yanıma kar kaldı’ değil. Bunlarda belki ilk başta çok farkına varmayacaklar ama 3-5 ay sonra yargılama bittiğinde bu cezaları yemeye başladıklarında bunların dünyaları kararacak. Onun için dürüst ve namuslu insanlarımız gibi alın teriyle kazanç peşinde koşmalarını tavsiye ederim. Cezaevi şartları çok kötü. Allah kimseyi hürriyetinden mahrum bırakmasın. Alnınıza bir kara leke yiyorsunuz, hayatınız boyunca bu kara lekeyle dolaşıyorsunuz. Hayatınızın önemli bir kısmını cezaevinde geçiriyorsunuz. Bunu tavsiye etmem” dedi.

“DEVLETİN VATANDAŞIN PARASINA İHTİYACI YOK”

Vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı da uyaran Kurt, “Dolandırıcılar; ‘FETÖ’yle mücadelesi yapıyoruz. ‘Senin adın FETÖ’cülerin arasında geçiyor’, FETÖ’cüler para istiyor, ‘para kaptırma’, ‘biz FETÖ’cüleri yakalayacağız’ diye kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp, sizden para istiyor. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü sık sık bilgilendirmeler yapıyor. Biz de bunu sık sık anlatıyoruz. Sizi tekrar uyarmak istiyorum bunlara lütfen itibar etmeyin. Geçen hafta yine aynı şekilde 2 tane dolandırıcılık olayı yaşandı. Onların izlerini sürüyoruz. Onları yakalayacağız, bundan şüpheniz olmasın ama paranız gittikten, canınız yandıktan sonra pek bir işe yaramıyor. Devletin operasyon yaparken paraya ihtiyacı yok. Operasyon yaparken de gerekirse emanet para alarak da biz işimizi yapıyoruz. Devlet görev yaparken vatandaşın parasına ihtiyacı yok. Bunlara itimat etmeyin” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.