DOLAR 32,3458 0.25%
EURO 35,0958 -0.18%
ALTIN 2.307,231,32
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22855212,78%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enerji zamlarını protesto ettiler

Enerji zamlarını protesto ettiler

ABONE OL
7 Ocak 2022 11:17
Enerji zamlarını protesto ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de sol parti üyeleri yeni yılla birlikte elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etti.  Sol Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirterek, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri çekilmesini, yüzde 18 olan KDV’nin de sıfırlanması yönünde çağrıda bulundu.

Yılın ilk saatlerinde elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara tepki gösteren Sol Parti üyeleri Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek, zamların geri çekilmesi yönünde çağrı yaptı.

“TÜRKİYE EKONOMİDEN SİYASETE DERİN BİR KRİZ İÇİNDE”

Grup adına konuşan Sol Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Şafak Engincan Çolak, 2022 yılının başlamasıyla beraber enerji ücretlerine gelen zamlara tepki göstererek, “ Zamlara, pahalılığa yeter. Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz içinde. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir Çin modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltmeyi başardılar. Her adımda yeni zam ve vergilerle halkı soydular. Bunu da başarı olarak sunup övündüler. Bu soygun yeni yılın ilk günü elektrik ve doğalgaz zamlarıyla devam etti. Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkansız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkum edildik. Zamlara, pahalılığa yeter. Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır. İşçiler, emekçiler, köylüler için felakettir. Bu iktidarı gönderelim, bizden çaldıkları her şeyi geri alalım. Bunun için güçlerimizi birleştirmeye, örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

“ENERJİ İNSAN HAKKIDIR”

Enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirten Çolak, “Elektrik ve doğalgaz damları geri çekilsin. Yüzde 18 olan KDV sıfırlansın. Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır. Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230 kwh elektrik ücretsiz olmalıdır. Elektrik ve doğalgazda yüzde 18 olan KDV sıfırlanmalıdır. Özelleştirmeler iptal edilmeli, özelleştirilen tüm enerji üretim ve dağıtım kurumlan geri alınmalıdır. Acil taleplerimiz için, geleceğimiz için birlikte mücadele edelim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.