DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Enez Limanı’na gümrük kuruluyor

Enez Limanı’na gümrük kuruluyor

ABONE OL
28 Şubat 2021 17:41
Enez Limanı’na gümrük kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Enez İlçesi’ne kurulması planlanan ‘Deniz Gümrük Kapısı’ projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Etkinliğe; Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, aralarında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık’ın da olduğu kurum amirleri katıldı.

Liman gümrüğünün ticaret ve turizmi de geliştireceğini vurgulayan Vali Canalp şöyle konuştu; “Aslında geçmişteki tıkanıkları biz yaşamadık, önünü açıp ilerleyebiliyorsak burada en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek isterim. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a teşekkür ederim, şükranlarımı arz ederim.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere 4 bakanımız benim iki yıllık görev sürem içerisinde Edirne’ye geldiler. Edirne’nin bütün problemlerini, ihtiyaçlarını, taleplerini yerinde gördüler. Biz şunu görebiliyoruz bu iş bizim dinamizmimizin sonucudur.”

Aksal’da; “Edirne’nin incisi Enez’de liman gümrük kapısını hayata geçiriyoruz. Yapılan yatırımın tüm bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Proje tamamlandığında Enez deniz gümrük kapısından, Yunanistan Dedeağaç’a gidilebilecek oradaki Yunan vatandaşları da Türkiye’ye gelebilecek. Dedeağaç sonrasında ise Enez İlçesi’nin karşısındaki Semadirek Adası’na da seferler düzenlenmesi planlanıyor.

102 deniz gümrük kapısına bir de Enez Liman Gümrüğü eklendi ve Türkiye’deki liman gümrük sayısı 103’e yükselmiş oldu. Enez Deniz Liman Gümrüğü başta ilçenin turizmine büyük bir katkı sağlayacağı ifade edildi.

Proje kapsamında Enez limanı içerisinde, 135 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 8 metre derinliğinde ve yaklaşık 50 bin ton taş dolgulu yeni bir ana mendirek rıhtım inşaatı gerçekleştirilecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.