DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2068152-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enflasyon verilerine protesto

Enflasyon verilerine protesto

ABONE OL
13 Haziran 2022 11:24
Enflasyon verilerine protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim İş Sendikası, TÜİK’in enflasyon rakamları ve Ankara’daki eylemde sendika üyelerine yönelik polisin uyguladığı sert müdahaleyi protesto etti.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasına CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Mehmet Koç ve sendika üyeleri katıldı

“İNANILMAZ BİR ŞİDDETLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki gerçekleştirdikleri eylemde amaçlarının TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeklerinin halka açıklamak olduğunu ifade ederek, “Eylem de aslında TÜİK’in halka söylediği yalanı yine yalan söyleyenlerin önünde açıklamaktı. Ancak Türkiye’nin bir acı tablosuna bir kez daha şahitlik ettik. İnanılmaz bir şiddetle karşı karşıya kaldık. Konfederasyon başkanımızın kolları kırılarak, yerlerde sürülerek gözaltına alındı. Kalp hastası olan var, tansiyon var, astım var. Bu arkadaşımız yine karga tulumu gözaltına alındı. Böyle filmlerde izliyoruz ya veya Amerika’da işte gencin üzerinde mesela ırkçı bir polisin yaşamına kastettiğini, inanın benzerini Ankara sokaklarında yaşadık. Denizli Şube Başkanımızın dört kişi kollarından çevirip, sırtına da tekmeyle basarak aldılar. Arkadaşımızın burnu kırıldı. Kalp krizi geçirdi. Buradaki faillerin sorumluluğu çok büyük. O kadar yakından bir müdahale var ki bütün biber gazını buradaki emniyet güçleri de bilir onun ne kadar yakından bu etki yaratacağını doktor bile vücudumuzdaki izleri görünce diyor ki bana inan. Bizdeki izler geçici. Onların vicdanlarında bu izler öyle kalıcı hale gelecek. Halkın vicdanında şu anda öyle yargılanıyorlar ki Türkiye’nin dört bir yanından bize ulaşıyorlar. Ve gerçekten utanıyoruz diyorlar size karşı uygulanan bir şiddette. Bu nedenle bizlerdeki izler geçer. Ama onların yüreğinde kalan, halkın vicdanında yargılanmaları asla bitmeyecek” dedi.

“SUSMAYACAĞIZ”

Genel başkanı darp ederek örgütlerin susturulamayacağını belirten Özbay, “Bakın ne yaparsanız yapın Şırnak’tan Edirne’ye Afyon’dan Giresun’a, Denizli’den Sinop’a, Adana’ya büyüten her bir yanında her bir ferdi kararlılıkla yalanınızı, talanınızı, bu ülkenin çocuklarının gasp ettiğiniz hakkını, sağlık hakkını, ulaşım hakkının her birine servis olmaya devam edecek. Bu ülkedeki hiçbir kimse cumhuriyet yurttaşından bir adım önde üstün değildir. Cumhuriyet yurttaşlığı, eşitlik, özgürlük temelleridir. O nedenle biz hiçbir şekilde bu ülkenin insanlarına yapılan baskıyı ve zulmü seyirci kalmayacağız. Kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE ARTIK UCUZ BİR TATİL CENNETİ”

Edirne’de 10 yıl önce Bulgaristan ve Yunanistan’a gidildiğini ve 10 yıl içinde tam tersi olarak Türkiye’nin komşu ülkelere ucuz tatil yeri olduğunu savunan Özbay, “Edirne’de geziyoruz iki günde. Sayın vekilimle de konuştuk. Daha 10 yıl önce buradan herkes Bulgaristan’a, Yunanistan’a evlenmeye, gezmeye, dinlenmeye giderken bugün kendi kentinde, kendi normal yaşamsal paylaşımını yapamadığını, ama Türkiye’nin adeta ucuz bir tatil cenneti haline geldiğini görüyoruz. Burada ki sorun diğerlerinin gelişmesine değil, burada asıl bizim ekonomik kaynaklarımızın, alım gücümüzün her gün düşmesinde. Yani onların parası değer kazanmıyor. Bizim paramız değer kaybediyor. Bunun da sorumlusu ne? Siyasi iktidardır. Bu ülkeyi yöneten maliye bakanıdır. Cumhurbaşkanını net tarif edeceğiz. Onun da yandaşı, destekçisi, borazancısı, soframızdaki ekmeğimizi gasp eden TÜİK’tir. O nedenle biz onların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz” dedi.

“BOYUN EĞMEDEN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Zorunluluklarının tüm çocukların geleceğini en iyi şekilde inşat etmek olduğunu anlatan Özbay, “Ama sorumluluğumuzu biliyoruz bu ülkeye karşı. Çünkü biz bu ülkenin başında, toprağında, suyunda her bir zerresinde varız. Bizim sorumluluğumuz bu ülkede tüm çocukların geleceğini en iyi şekilde inşa etme zorunluluğudur. Her bir yurttaşın eşit, özgür, çağdaş bir ülkede yaşama hakkının mücadelesidir bizim sorumluluğumuz. O nedenle hakkımızı alana kadar, sonuna kadar bu mücadelede en ufak tereddüt etmeden, geri adım atmadan, boyun eğmeden mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“ZULMÜ PROTESTO EDİYORUZ”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mehmet Koç ise “Buradan bir kez daha ifade ediyoruz; kamu emekçilerine bu zulmü reva gören, sonucu suç teşkil eden bu emri veren ve uygulayan valisinden güvenlik görevlisine, görevi aslında kamu güvenliğini sağlamak olan kişilerin ve çocuklarının da daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye’de yaşamaları için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, bugün tüm Türkiye’de yaşanan bu zulmü protesto ediyor ve emeğimizin, alın terimizin hakkını aramak ve hak ettiğimiz insanca yaşam şartlarını tüm emekçilerin emeklilerin, memurun çiftçinin ve halkımızın alması için, ülkemiz üzerindeki bu karanlık dağılana kadar dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da mücadelemize her alanda kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.