DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BIST 9.450,08-0,78%
BITCOIN 21047925,30%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engelliler Kulübü’ne klima bağışladı

Engelliler Kulübü’ne klima bağışladı

ABONE OL
24 Ocak 2020 02:18
Engelliler Kulübü’ne klima bağışladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, yardım çağrısı üzerine Kırcaali’deki Engelliler Kulübü’ne klima bağışladı. Noel Yortusu ve Yılbaşı kutlamaları sırasında bozulan klima, Kırcaali Engelliler Kulübü’nün kulüp üyeleri soğuktan donuyorlardı. Bulgaristan Engelliler Birliği Kırcaali İl Şubesi Başkanı Şenay Bekir, yerel medya kuruluşları aracılığıyla yardım çağrısında bulunmuştu.

Şenay Bekir, ”Kırcaali Belediye Başkanı, engelli insanların sorunlarına karşı çok duyarlıdır. Üyelerimize hareket etmeleri için yardımcı araçlar sağlamayı taahhüt etti. Engelliler Birliği Kırcaali İl Şubesi’nin Engelliler Birliği’nin kuruluşunun 30.yıldönümünü kutlama programı sırasında yardımcı araçlar alınacak üyelerin listesi hazırlanmıştı. Yardımcı araçlar artık sağlandı ve dağıtımına sıra geldi” dedi.

Şenay Bekir, Belediye Başkanının Engelliler Kulübü’nün klima sorunundan haberdar olunca hemen fiyatı 2 500 leva olan yeni bir klima sağlamayı taahhüt ettiğini belirtti.

Yardım çağrısında ilk olarak Kırcaali Petko Raçov Slaveykov Lisesi bünyesindeki Sneja Sirakova’nın yönettiği Yardım Eli Kulübü üyesi olan çocuklar cevap verdiler. Onlar, yeni bir klima alması için 100 leva toplayıp kulübe bağışladılar. Sadece bir gün içinde Bulgaristan Engelliler Birliği Kırcaali İl Şubesi’nin banka hesabında 1 200 leva bağış toplandı.

Şenay Bekir, basına yaptığı açıklamada engelli insanların bağış yapanların isimlerinin kamuoyuna duyurulmasını istediklerini belirtti. Yardım Eli Kulübü 100 Leva, Petko Raçov Slaveykov Lisesi öğretmenler kollektifi 200 leva, Radoslav Hristov 100 leva, Bekir Salim 200 leva, EMS-TURS Şirketi Sahibi ve Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet 200 leva, Rodopi Et Fabrikası Sahibi Lyubomir Panayotov 100 leva, çalışan kulüp üyeleri H. Hristova, Bahtiyar Halil, Hasine Mehmet ve Nadejda Vılkova 100’er leva ve Almanya’da çalışan Bedriye Musa 100 leva bağışladı.

Banka hesabında toplanan 1200 leva, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in klima bağışından sonra bağışçıların isteği üzerine harcanacak.

Yılın başında örgütün banka hesabına Almanya’nın Frankfurt am Main şehrinde yaşayan gurbetçilerimiz tarafından toplanan 3500 leva bağış yatırıldı. Bu para, bağışçıların isteği üzerine şehirde bulunan sığınma evleri ve Ev Tipi Yerleştirme Merkezinde bakılan engelli çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için harcanacak. Yardım parasıyla ilk önce elektrikli yemek sobası alındı. Daha sonra bir sığınma evine koşu bandı alındı. Şenay Bekir, ”Kış aylarında çocuklar dışarı çıkamıyorlar, fakat hareket etmeye ihtiyaçları var” diye izah etti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.