DOLAR 32,5574 0.04%
EURO 35,0271 0.43%
ALTIN 2.421,78-0,04
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096072-3,58%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı

ABONE OL
3 Haziran 2022 10:26
Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nin “Engelsiz Keşan Projesi” kapsamında hazırladığı Engelsiz Yaşam Merkezinin temel atama töreni gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansının 2021 yılı sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında kazanılan “Engelsiz Keşan” projesi Keşan Belediyesi önderliğinde KİSEV (Keşan İyilik Sağlık Vakfı), Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülüyor.

Saat 14.00 sıralarında başlayan törene; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, kurum amirleri, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları, Keşan Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“ONLARI; SOSYAL YAŞAMIN İÇİNDE TUTACAK PROJELERE ÖNCELİK VERİYORUZ”

Törende konuşan Helvacıoğlu, çok özel bir yatırımın temelini hep birlikte atıklarını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi, yaklaşık 2 bin 500 m2’lik park alanı, 744 m2’lik kauçuk zemini, 515 m2’lik çim alanı ve 900 m2’lik yaya yolunun olacağı, içerisinde; engelsiz oyun grupları ve spor serilerinin yer alacağı, müzik, hareket, sanat ve zanaat atölyelerini içinde barındıran, kütüphanesiyle, kafesi ve sosyal alanlarıyla birlikte çok özel bir merkezi Keşan’ımıza kazandırmak için çalışmalara başlayacağız” dedi.

 “İLKLERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tamamlandığında; titizlikle hazırlanan engelsiz yaşam merkezi ile gururlanacaklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Özel kardeşlerimiz için yeni ufuklar açacak ve yeni başarı hikâyelerinin yazılacağı alanları, şehrimize kazandırmak için hep birlikte mücadele ediyoruz. Yolları, kaldırımları, binalarımızı ve kısacası tüm şehrimizi; özel kardeşlerimiz için yeniden dizayn ederken, onların sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer alabilmesi için de çok özel etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Aslında onlar bu azim ve kararlılıklarıyla da bize bir şey söylüyorlar; bize, engelli değil, engellenenler oldukları mesajını veriyorlar. ‘Artık engellenmek istemiyoruz.’ diyorlar! Çalışkanlıklarıyla, önlerine koyulan engellerin kaldırılması gerektiğini gösteriyorlar. Bu mesaj apaçık ortada dururken biz de bu şehirde, onlar için ilkleri yapmaya devam edeceğiz.”

KEŞAN’IMIZIN MUTLULUĞUNA MUTLULUK KATMAK İÇİN ÇALIŞAN HERKESİ KUTLUYORUM”

“Engelsiz Keşan” yolunda, üzerlerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini dile getiren Helvacıoğlu, “Görev süremiz boyunca bu özel kardeşlerimizi yalnız bırakmayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak önemli projeleri himaye etmeye devam edeceğiz. Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış ve çaresiz hissederse, bunun vebali bizim üzerimizdedir. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin Keşan’ımıza kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Toplumun her kesiminde bu hassasiyetin oluşmasını temenni ediyor, hayallerin engelsiz olduğu yarınlar diliyorum. Engelsiz Yaşam Merkezimiz Keşan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

“HEM KEŞAN’A HEM DE ÇEVRESİNE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE”

Daha sonra söz alan Mahmut Şahin ise Trakya ve Keşan için yeni bir başlangıcın arifesinde oldukların altını çizerek, “Keşan Belediye Başkanımız ve ekibi ile Keşan’a ne yapabileceğimize dair farklı projeler üzerinde konuştuk. 4-5 proje üzerinde hemfikir kıldık. Bunlardan bir tanesi de ‘Engelsiz Yaşam’ projesiydi. Bu kapsamda birçok yer gezdik. Özel kardeşlerimize uygun bir yerde uzun vadede hizmet edecek bir yer bulmak için çalıştık. Çalışmalarımız sonrasında bu alanı bulduk. Onları üretime, sosyal hayata katacak bir çalışma ortaya koyduk. Bu özel kardeşlerimizle Keşan’ın tanıtımı için hediyelik eşya tasarımını yapsınlar, üretimini yapsınlar istedik. Yapılan üretimi anlaştığımız zincir marketlere veya turistik alanlarda satsınlar hem ailelerine hem de kendilerine ekonomik kazanç sağlasınlar. Bugün burada temel atma törenindeyiz. 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde proje tamamlandığında burada 14 kardeşimiz çalışacak. Yine tüm özel kardeşlerimizin sağlık ve rehabilitasyonları konusunda ciddi parkurlar olacak. Hem Keşan’a hem de çevresine örnek olacak bir proje. Projenin hazırlanmasından bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“GÜZEL BİR İŞ BİRLİĞİ KURULMUŞ”

Temel atma töreninde son olarak söz alan Vali Kırbıyık, projenin önemine dikkat çekerek; şu ifadelere yer verdi: “Bu proje engelli vatandaşlarımıza bir iş sağlamaktan daha öte anayasal bir sorumluluğu yerine getirmektir. Anayasamızda devletimizin 4 prensibinden birisi de sosyal devlet olma ilkesidir. Yine eşitlik ilkesi tüm vatandaşlarımız için geçerlidir. Bizlerin temel görevlerinden bir tanesi kamu hizmetlerinden tüm vatandaşlarımızın herhangi bir engel, kısıtlama olmadan en üst seviyede yararlanmalarını temin etmektir. Dolayısıyla bu park da bu amaca hizmet edecek önemli faaliyetlerden bir tanesi olacak. Güzel bir iş birliği kurulmuş. İnşallah bunun en kısa sürede neticelendirilmesi de temel beklentilerimiz arasında. Yıl sonunda da inşallah açılışını yapacağımızı umut ediyorum. En kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.