DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Er Meydanı hazır

Er Meydanı hazır

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:18
Er Meydanı hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapılıp-yapılmayacağı konusunda Bilim Kurulu’nun kararı beklenirken, Edirne Belediyesi de bu konuda temkinli hareket ediyor. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda normal zamandaki gibi tüm çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Dünya genelinde baş gösteren Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin akıbeti, Bilim Kurulu’nun vereceği karar sonrasında netlik kazanacak. Türkiye Güreş Federasyonu, Edirne Belediyesi ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği koordinasyonunda gerçekleşen görüşmeler neticesinde, her yıl 2 binden fazla pehlivanın katıldığı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin pandemi nedeniyle bu yıl yapılıp yapılmayacağı konusunun Bilim Kurulu kararına göre belirlenmesine karar verilmişti.

Tüm güreş camiasının odaklandığı kararın ne şekilde olacağı merak edilirken, Edirne Belediyesi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda normal zamandaki gibi gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı üzerine, Er Meydanı’ndaki çimler belirli periyotlarla sulanıyor, biçilerek gübreleme çalışması yapılıyor.

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde son sözün Bilim Kurulu’nda olduğunu hatırlatarak, “Bilim Kurulu ne şekilde karar verecek bilemiyoruz. Ancak biz Er Meydanı’nda normal zamandaki gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında sahanın belirli periyotlarla sulandığını kaydeden Gürkan, “Bu yıl güreşlerimiz yapılmasa bile biz sahada yine gerekli çalışmaları yapıyor olacaktık. Ancak şu anda Kırkpınar’ın yapılıp-yapılmayacağı belli değil. Bilim Kurulu olumlu karar verirse, sahamız hazır, güreşler önceki yıllarda olduğu gibi o mükemmel çayırda yapılacaktır. Olumsuz bir karar çıkarsa da, güreş alanının bakımını biz yine yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz dualı çayırda periyodik olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çimler istenilen şekilde biçildi, gübrelendi, sulandı. Tüm tribünler elden geçirilerek gerekli yerlere müdahaleler yapıldı. Yani Kırkpınar Güreşleri’nin yapılması yönünde karar çıkarsa, Er Meydanı hazır” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.