DOLAR 32,5725 0.16%
EURO 34,9434 0.75%
ALTIN 2.439,860,30
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21751310,94%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erbakan’ın vefatının 11’inci yılı

Erbakan’ın vefatının 11’inci yılı

ABONE OL
28 Şubat 2022 10:57
Erbakan’ın vefatının 11’inci yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin ‘Erbakan Hoca’sı merhum Başbakan Necmettin Erbakan, vefatının 11’inci yılında Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları tarafından anıldı.

Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları tarafından merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın vefatının 11’inci yılı nedeniyle Saraçlar Caddesi’nden basın açıklaması düzenledi.

Burada konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı İnş. Müh. Talha Çelebi, Necmettin Erbakan’ın Eğitim, akademi, teşkilat ve siyaset hayatında; zekâsı, ilmi ve teknik yönü, nezaketi, çalışkanlığı, disiplini, kararlılığı, devlet adamlığı, teşkilatçılığı ile herkesin ilgisini ve takdirini kazandığını belirterek, “Erbakan Hocamız; tüm bu yönleriyle büyük milletlerin ve büyük devletlerin ihtiyacı olan bir liderdir. Siyasette kurduğu ittifaklar, gerçekleştirdiği kalkınma hamleleri, verdiği destansı zamlar, gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı, dış politikada yaptığı atılımlar ile aziz milletimizin gönlüne girmiştir” dedi.

Erbakan’ın Millî Görüş hareketi ile üretim ekonomisi, faizsiz bir ekonomi, paylaşımda ve hukukta adalet ve nihayet adil bir dünya fikirlerini ortaya atmış ve tüm mücadelesiyle takdire şayan hizmetler ortaya koyduğunu anlatan Çelebi, “Üretelim, kendi imkânlarımızla kalkınalım, ellere avuç açmayalım, İslâm dünyasından uzaklaşmayalım, aksine onlarla beraber hareket edelim ve aramıza ırkçılık, mezhepçilik gibi virüsleri almayalım, ırkçı emperyalizmin oyunlarına kanmayalım diye bir ömür geçirdi” dedi.

Erbakan’ın 20 yıl siyasi yasaklı olarak 42 yıl siyaset yaptığını belirten Çelebi, “Hiçbir zaman da tek başına iktidara gelmedi. Kısacık koalisyon dönemlerinde işçiye, memura ve emekliye akıl almaz zamlar yaptı. Ayakkabı, şeker, tütün, un, motor fabrikaları olmak üzere yatırım hamleleri başlattı. Erbakan Hocamız fikir ve çalışmaları çeşitli çıkar gruplarının oyununu bozunca her türlü engellemelerle karşılaşmış ancak meşru mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Şayet Merhum Erbakan Hocamız 20 yıl boyunca iktidarda olsaydı, Ortadoğu kan gölüne dönmez, ülkemizde başka milletlerin sığınmacıları olmazdı. Vatandaşlarımız enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik ve bunalıma maruz kalmaz, intihar vakaları ile karşı karşıya kalmazdı” dedi.

Çelebi, güçlerin ayrıldığı, hukukun üstün tutulduğu, nitelikli bir eğitim sisteminin inşa edildiği, denk bütçenin yapıldığı borçsuz ve enflasyonsuz bir ekonominin sağlandığı; tarımın, ormanın, denizin milli güvenlik derecesinde önemsendiği; özgür ve bağımsız medyanın olduğu; tarihi, kültürel mirasların betondan, çerçöpten ve kem gözlerden korunduğu bir Türkiye hayal ettiklerini belirterek, şunlar ısöyledi; “Ezcümle Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları olarak ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada ezen bir düzen, ezilen bir insan istemiyoruz. Kimsenin ırkından, dilinden, dininden, inancından, cinsiyetinden, ten renginden dolayı ayrımcılığa maruz kalmadığı; herkesin birlikte, özgür bir şekilde yaşadığı, adil, müreffeh bir ülke ve dünya kurulmalıdır diyoruz. Kısacası adil bir düzen isteğimizden ve gayretimizden vazgeçmiş değiliz. Çünkü Erbakan Hocamızın yaktığı Adil Düzen meşalesi gönlümüze ateş olarak düşmüştür. Hedef olarak verdiği “Hak ve Adalete Dayalı Yeni Bir Dünya” ideali varmak istediğimiz menzilimiz olmuştur. Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları olarak, Yaşanılabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kuruluncaya kadar çalışacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.