DOLAR 32,3799 0.16%
EURO 34,9914 -0.28%
ALTIN 2.324,310,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22912882,11%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erbay’dan ya istifa ya da kongre çağrısı!

Erbay’dan ya istifa ya da kongre çağrısı!

ABONE OL
5 Şubat 2022 11:24
Erbay’dan ya istifa ya da kongre çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cesurlar Hareketi başlattıklarını söyleyen İYİ Parti Süloğlu İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’e “Biz Edirne çocuklarıyız. Edirne’yi artık cesurlar, Edirneliler yönetecek. Sizi seçen delegenin terazisinden korkmayın. İstifa edecek bir erdeminiz yoksa sandık kuracak kadar cesur olun. Sabah akşam Ankara’ya ağlamayın. Sosyal Medya’da değil, sandıkta hesaplaşalım” dedi.

İYİ Parti Süloğlu İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay, düzenlediği basın toplantısında önceki gün İYİ Parti Edirne Belediye Meclis üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez ile basın açıklamasında bulunan İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Grup Sözcüsü Necamettin Attay’a, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı Sekreterliğinin 3 belediye meclis üyesine yönelik ‘savruk, siyaseti bilmezlikten öte vefasızlık, ahlaksızlık, hadsizlik” açıklamasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Süloğlu İl Genel Meclis Üyesi Erbay, partide il başkanı için değil partilerinin izlediği yola inandıkları için durduklarını ve belediye meclis üyeleri ve diğer parti üyeleri gibi il genel meclis üyelerinin de Genel Merkezle görüşülmesine müdahale edildiğini belirtti.

“İSTİFA EDECEK ERDEMİNİZ YOKSA SANDIK KURACAK KADAR CESUR OLUN”

İYİ Parti Süloğlu İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Erbay “Belediye Meclis üyelerimiz bir açıklama yaptı. Edirne Belediye meclis üyeleri AK Parti il başkanın genel başkanımıza yapmış olduğu saldırıya cevap vermesi için bir açıklamada bulundurlar. İl başkanımıza bu konu ile alakalı cevap vermediğinden dolayı ithamlarda bulundular.  Kendilerini daha önceden disiplin kuruluna vermiş olmasından dolayı kendileri ile alakalı bu demokrasi de seçim vardır. Demokrasiye uygun bir şeklide Necmettin Attay’ın il başkanlığına adaylığını açıkladı. Buna karşılık verilen cevaplarda hiç hoşnut olmadı. Biz de bu konu ile alakalı neden AK Parti İl başkanının karşılıklı bir cevap vermediğinden dolayı tepkimiz var. Buna karşı bir il başkanın bir cevap vermemesi bizi il genel meclis üyelerini de aynı şekilde üzdü. Bu konudan rahatsız olduğumuzdan dolayı. İl Başkanımız Ekrem Demir’in demokrasi gereği ya istifa et ya da seçim ile kongreni acil topla güven oyunu tazele. Genel başkanımıza iftira ve hakarette bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı karşından dili tutulanlar kalkmış belediye meclis üyelerimize istifa ve kongre çağrısına karşı meclis üyelerimize hakarette bulunuyorlar. Biz Edirne çocuklarıyız. Ağ babalarınıza selam söyleyin Edirne’yi artık cesurlar, Edirneliler yönetecek. Sizi seçen delegenin terazisinden korkmayın. İstifa edecek bir erdeminiz yoksa sandık kuracak kadar cesur olun. Sabah akşam Ankara’ya ağlamayın. Sosyal Medya’da değil, sandıkta hesaplaşalım” dedi.

“TEK ADAM İKTİDARI İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN CESURLAR HAREKETİNİ BAŞLATTIK”

Belediye meclis üyelerini halkın seçtiğini ve yaşanılan süreçten dolayı Ekrem Demir’in halktan da özür dilemesi gerektiğini dile getiren Erbay, “Biz de demokrasi var. Demokrasiye uygun bir şeklide sandığı kurarlar. Güven oyunu tazeler. Bu şartlarda bir metre yürüyecek yolumuz yok. Halk tarafından seçilmiş belediye meclis üyelerine hakarette bulunması bizim açımızdan da ters. İl başkanlığının sekreterliği tarafından yapılan basın açıklamasında bu arkadaşlarımızdan özür bekliyoruz. Bu arkadaşlarımız halk tarafından seçilmiş. Halktan da özür dilemeleri gerekiyor. Çiftçi mazot ile gübre ile uğraşırken, halk geçim derdine düşmüş bu tarz olaylar ile mücadele edeceğimiz yerde siyasi kavramda bazı şeyleri yapmaları bize göre yanlış. Şu şartlarda biz tek adam iktidarı istemediğimiz için cesurlar hareketini başlattık. Edirne’yi de tek adam iktidarında yönetecek kişilere biz karşıyız. Biz seçimle gelsin demokrasi olsun, mücadelesini veriyoruz. Gereken ne ise biz İl genel meclis üyeleri olarak da belediye meclis üyeleri arkadaşlarımızı destekliyoruz. Bu konuda rahatsız olan kişiler gerekeni Ankara’ya bildirsin” dedi.

“CESARETLERİ VARSA SANDIĞI ORTAYA KOYARLAR”

Demokrasi gerçekleşmesi için sandık istediklerini söyleyen Erbay, “Edirne’de İYİ Parti en iyi şekilde yönetilecek, bir çatı altında toplanılacak. İnşallah sandık geldiğinde bunun cevabını delegelerimiz üyelerimiz verecek. Oradan çıkacak başkanımıza biz riayet etmeye hazırız.  Biz bir cesurlar hareketi başlattık. Bu hareketin sonunda hep tek adam iktidarını yıkmak için. Biz burada il başkanı için durmuyoruz. Biz burada inandığımız yolda duruyoruz. İYİ Parti genel başkanının inandığımız için buradayız. İl başkanına yakışan bütün ilçe başkanlarını toplar il genel meclis üyelerini belediye meclis üyelerini toplayıp bir çatı altında toplayıp bu Ankara’dan da takdir görür. Bizim il başkanımız maalesef bu konuda tek başına Edirne’yi yönetir gibi bütün arkadaşlarımızın üzerinde baskı kurmaya çalıştığından dolayı kendisini sandığa davet ediyoruz. Bütün ilçelerde il başkanına karşı büyük bir sıkıntı var. İl genel meclis üyeleri bütün ilçelerden sorumlu. Köylerden sorumlu olduğu için bunalar ile alakalı bilgilerimiz var. Herkes bundan rahatsız. Rahatsız olduğu için de biz demokrasi de sandık istiyoruz. Cesaretleri varsa sandığı ortaya koyarlar güven tazeler biz de o zaman riayet ederiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.