DOLAR 32,5180 -0.1%
EURO 35,0009 0.28%
ALTIN 2.420,80-0,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102825-3,23%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erhan Turhan güven tazeledi

Erhan Turhan güven tazeledi

ABONE OL
22 Ağustos 2022 10:15
Erhan Turhan güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Genel Kurul toplantısında Divan Kurulu başkanlığınaa Yusuf Dural, divan üyeliklerine Asım Günerhan ve Erdinç Dalgıç seçildi. Sağlık Sen Edirne Şubesi’nin çalışmalarla ilgili sinevizyon izletildi. Faliyet raporu, denetim raporu ve maliye raporları okunarak ibra edildi. Tek listeyle gidilen seçimde Erhan Turhan tekrar başkanlığa seçildi.

“SAĞLIKÇININ YANINDA DURAN TEK SENDİKA BİZİZ”

Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan ” 24 Ocak 2022 ilk memur maaş zamları verildikten sonra Türkiye’de veren il var mıydı bilmiyorum ama biz direk fakülte hastanesine gittik. Promosyon ücretlerinin güncellenmesi veya iptal edilerek yerine yeni bir banka veya yeni bir anlaşma yapılmasıyla alakalı fakültedeki yetkililerle ilk görüşmesi yaptığımız zaman uzaydan göktaşı düşüyor bakın der gibi anlamsızca baktılar. Biz promosyonun güncellenme ihtimalinin olmadığını biliyoruz ama insanları zihnen hazırlamak lazım. Şubat ayında bir daha gittik. Mart Ayı’nda hastane müdürümüze gittik. Nisan’da bir dilekçe daha verdik.

Nisan’da bizim başvurumuzdan sonra bugün promosyonlar güncellenmeli diye sahaya çıkanlar uyandılar. Bizden sonra bşavuru yapan Nisan Ayı’nda yaptı başvurusunu. Son 3 ayım benim Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı ve fakülte hastanesiyle geçti. Fakülte hastanesiyle alakalı görüşmediğimiz kimse kalmadı, bankayla bile görüştük.
Bu işin peşine kararlılıkla ilk ve tek düşen Sağlık Sen. En büyük rakiplerimden biri bana promosyon güncellenecek mi diye sorduğunda benim adım Erhan’sa gerekirse fakülte rektörlüğünün önünü kendimi arkadaşlara zincirlettireceğim,
Bu promosyon ücretleri güncellenecek. Hepiniz bilin sağlıkçının yanında tek duran sendika biziz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, bizim gündemimiz sizlersiniz. Kimse bizi bir yere koymaya kalkmasın. Devede bizim, diyarda bizim. Hem bu deveyi güdeceğiz hem de bu diyarda kalacağız”şeklinde sözlerini noktaladı.

“HER İŞİN BAŞI SAĞLIKTIR”

Genel Kurula katılan AK Parti Edirne İl Teşkilat Başkanı Rasim Özgün Rasim Özgün “Kavgadan yana olmadık, tavsiyede etmedik. hak mutlaka alınacaktır, alınmalıdır.
Yöneticilerde mutlaka hakkını yerine teslim etmelidir. Bunu karşılıklı diyalog halinde anlaşarak. Her işin başı sağlıktır, sağlığı elde tutan insanın sağlıklı olması için çalışan siz emekçileri kutluyorum”dedi

“ÖRGÜTÜNÜZÜN GÜCÜ SAYISAL ÇOĞUNLUK DEĞİL, FİKRİYATINIZIN SAĞLAMLIĞINA BAĞLIDIR”

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ” Herkes hata yapabilir, herkes yanılabilir lütfen kimse aklımızla alay etmesin, kimse size ben daha akıllıyım demeye yeltenmesin bile. Hiçbir şey yapmayıp son anda sahiplenmeye çalışanlara sadece gülün.
Ordu’da biz üniversite okurken o zamanki rektörlüğün bakışı bize farklıydı, kalanlara bakış farklıydı. Bakış denilen mobing.
Bunlar yapılıyorken rahmetli Mehmet Akif İnan biz bu ülkenin geleceğini kurtarıp inşa edeceğiz, erdemli bir sendikacılık yapacağız diyerek yola koyuldu.
Allah’a şükür o tohumlar bugün Türkiye’nin dört bir yanında yeşerdi. Bu toplumda nihayetinde beraber yaşıyoruz. Biz Ankara’da da, Edirne’de de, Mersin’de de aynı cümleleri kuruyoruz.
Gittiğimiz yerlerdekilerin nabzını tutup nabza göre şerbet vermiyoruz. Nabza göre şerbeti en iyi biz bilmemiz lazım sağlıkçıyız, damar yolunda giriyoruz gene nabza göre şerbeti en iyi biz biliriz. Biz nabza göre değil, hastalığa göre şerbet veriyoruz. Hastalık yer farketmiyor, reçete belli. Sendika denince kaldırım taşları sökülmesi, camların kırılması bunlar vardı. Akif İnan biz öyle yapmayacağız herkesin hakkını savunacağız dedi. Bizi yönetenlere yol göstereceğiz.
Daha huzurlu çalışma ortamı olursa işte kargaşa, kavga olmaz. Bu olmayınca da kimse onun üzerinden nemalanamaz. Örgütünüzün gücü sadece sayısal çoğunlukla değil fikriyatınızın sağlamlığına, fikriyatınızın karşısına bir şey geldiğinde savrulmamasına bağlıdır.
Eğer fikriniz sağlamsa, niyetinizde samimiyseniz karşınızda ne olursa olsun sizin için başarı kaçınılmazdır”şeklinde noktaladı.
Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Erhan Turhan tekrar Sağlık Sen Edirne Şube Başkanlığı’na seçildi.
Erhan Turhan’ın lisetesi şu şekilde ” Yönetim Kurulu Erhan Turhan, Sinan Palulu, Öner Kayar, Sefer Sizgin, Ali Ersoy Gündüz, Halil Bozoğlu, Sevda Demir.
Denetleme Kurulu: Ferhat Erguvan, Hasan Sedesçi, Seval Öztürk, Yunus Emre, Günnur Çetinler.
Disiplin Kurulu : Mustafa Keser, Remzi Duğru, Suzan Turhan, Nurhan Yeşilkaya, Hakan Meyva olarak yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.