DOLAR 32,5077 -0.12%
EURO 34,8019 -0.2%
ALTIN 2.419,04-0,44
BIST 9.677,700,34%
BITCOIN 21679320,69%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erken’den Edirnelilere uyarı!

Erken’den Edirnelilere uyarı!

ABONE OL
16 Ekim 2021 00:45
Erken’den Edirnelilere uyarı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliği (Köy Koop.) Başkanı Ahmet Erken, ülke çapında yaşanılan orman yangınlarına üzüldüğünü söyleyerek Edirneli vatandaşlara sigara ve mangal yakma konusunda uyarıda bulundu. Meralarda, balya taşımacılığında ve yol güzergahlarında sigara izmaritine dikkat edilmesi uyarısında bulunarak piknik yapanların mangal yakarken de dikkatli olması konusunda seslendi.

“BALYADA SİGARA İZMARİTİNE DİKKAT”

Edirne Köy Koop. Başkanı Ahmet Erken, Ülkemizde yaşanan orman yangınlarına değinerek, “Ciğerimiz yanıyor. Ülkemizde çok büyük belirli bölgelerde yangınlar devam ediyor. Biz bu anlamda bir an önce söndürülmesi ve tekrar eski yangınsız günlere dönülmesini temenni ediyoruz. İlimizde de bildiğiniz gibi son dönemlerde aşırı sıcaklar var. En çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de meralara salınan hayvanları otlatan kişilerin ateş yakmaması, izmarit atmaması. Bir de son günlerde balya işi çok yapılıyor. Balya taşımacılığı yaparken ve balya bağlarken buğday anızlara sigara ve izmarit atılmaması bunlara dikkat edilmesini istiyorum. Muhtarlarımızın ve kooperatif başkanlarımızın da bu konularda uyarıda bulunmasını uygun görüyorum. Sayın Valimizde bu konuda tedbir alınması için kentteki ormanların giriş çıkışlarına bir ay durdurmuştur” dedi.

“ATEŞLE ŞAKA OLMAZ”

Turizm sezonu olduğunu belirterek yol kenarlarında yapılan piknik ve araçlardan atılan sigaralara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Erken, “Yangın felakettir. Her zaman üretimimize zarar veren bir yangındır. Bu anlamda söylenecek söz bulamıyorum. Üzüntüm büyük. İnşallah bir an önce söndürülür. Bu konuda mücadele eden itfaiyeci kardeşlerimize de, yangında vefat eden arkadaşlarımıza da baş sağlığı diliyorum. Umut ediyorum bu günlerde aşılır. Turizm sezonu şu an, araçlarda sigara içiliyor ve arabadan atılıyor, yol kenarlarında piknikler yapılıyor tabi mangal yakanlarda ateş ile uğraşıyor. Bu konuda çok dikkatli olunması, yol güzergahlarında sigara içilip atılmaması, cam şişelerin atılmaması, özelliklede kıraç bölgelerde cam şişelerin mercek yapmasından kaynaklanıyor. 45 derece bir sıcakta cam kırıklarından da yangın çıktığı söyleniyor. Biz vatandaşlar dikkat etmek zorundayız. Topyekün halkça, milletçe, ülkece ateşe karşı duyarlı olmamız gerekiyor. Sigara ve mangal gibi yangın çıkaracak şeylere dikkat etmek gerekiyor. Ateşle şaka olmaz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.