DOLAR 32,5890 0.34%
EURO 34,8039 0.18%
ALTIN 2.497,600,55
BIST 9.456,74-0,71%
BITCOIN 21008585,28%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eroğlu, Edirne’yi ziyaret etti

Eroğlu, Edirne’yi ziyaret etti

ABONE OL
1 Kasım 2022 10:56
Eroğlu, Edirne’yi ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre ve Orman Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne’nin 38 baraj ve göletle Türkiye’de en çok baraj ve gölet yapılan illerin başında geldiğini belirterek, bal ve ceviz ormanı kurarak vatandaşlara gelir kapısı açtıklarını söyledi.

Çevre ve Orman Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne’ye bir dizi ziyarette bulundu. Veysel Eroğlu’nun Edirne Valiliği ziyareti sırasında kendisini Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Bakanı ve Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak karşıladı. Valilik hatıra defterini imzalayan Eroğlu, makamda ise bakanlığı döneminde Edirne’de yapılan yatırımlardan bahsetti.

“SAYIN EROĞLU EDİRNEMİZ’E ÖNEMLİ ESERLER BIRAKMIŞ”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Önceki dönem bakanlarımızdan Sayın Veysel Eroğlu’nu ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemize olduğu gibi Edirne’mize de çok önemli katkılar ve eserler bırakmış. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

“38 BARAJ VE GÖLETLE TÜRKİYE’DE EN ÇOK BARAJ VE GÖLET YAPILAN İLLERİN BAŞINDA EDİRNE”

Çevre ve Orman Eski Bakanı Veysel Eroğlu, “Değerli Valimiz benimde çok değer verdiğim bir valimiz. Kendisi Türkiye’de çok önemli görevlerde bulundu. Çok değerli bir Valimiz vizyon sahibi, Edirne için inşallah çok önemli hizmetler yapacaktır. En çok geldiğim illerden birisi burası. En çok gölet, baraj, dere ıslahı yaptığımız yer burası. Buraya ayrı bir sevgimiz var. Burası Serhad Şehri. Buraya ne yapılsa azdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Edirne’ye ne gerekiyorsa yapın diye talimat vermiştir. Hakikaten Edirne daha önce hizmet alamamış bir şehir. İSKİ Genel Müdürü iken çok geldim. Edirne köy gibiydi. Yolu yok, baraj yok, sulama tesisi yok. Her sene taşkınlar olur. Hükümetimizin en çok yatırım yaptığı şehirlerin başında geliyor. Geçen yıl sonuna kadar yapılan 25 milyar liralık yatırım. Bakanlığım döneminde buraya 9 milyar 350 milyon lira ile en çok yatırım yapılan bakanlıktı. İSKİ Genel Müdürüyken Edirne’de su yok, o dönem Edirne Belediye Başkanı kalp krizi geçirdi susuzluktan. Ben buraya hemen özellikle merkez ve 3 beldeye yılda 20 milyon metreküp su getirdim. 6 baraj 32 gölet yani 38 baraj ve göletle Türkiye’deki en çok baraj ve gölet yapılan illerin başında geliyor. Buraya 563 bin dekar araziyle yılda çiftçimize 1 milyar 677 milyon lira gelir artışı sağladık. Eskiden bir ürün ekebiliyordu, şimdi 2.ürün ekebiliyor. Burada dereler çok önemliydi, taşkınla anılırdı. Biz burada 114 dereyi ıslah ettik. Meriç’e bir Bypass kanalı yapalım dedik, muazzam bir bypass kanalı yaparak Edirne’yi taşkınlardan koruduk” dedi.

“ARICILAR ORMANA GİREMEZDİ, BAL ORMANI KURDUK”

Bal ormanı ve ceviz ormanı kurarak vatandaşlara gelir kapısı açtıklarını kaydeden Eroğlu “28 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Burada bal ormanı diye bir şey yoktu. Arıcılar ormana giremezdi. Bal ormanları kurduk. Daha önce ormana sadece çam dikilirdi. Orman Müdürü’nü gönderdim Değirmenyeni Köyü’ne. Orada köylülere ceviz ormanı kurulacağını söyledi. Gittik davul zurnayla ceviz fidanlarını diktik. Edirne böyle daha güzel olacak. Yeni valimizin vizyonu da geniş, tecrübe sahibi. Hayırlı olsun. Basına da teşekkür ediyoruz, Edirne basını da kuvvetlidir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.