DOLAR 32,5367 0.24%
EURO 34,8837 0.35%
ALTIN 2.473,390,46
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2008359-3,93%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Esnaf Bakanlığı, esnafın büyük sorununu çözemez”     

“Esnaf Bakanlığı, esnafın büyük sorununu çözemez”     

ABONE OL
22 Mayıs 2023 10:38
“Esnaf Bakanlığı, esnafın büyük sorununu çözemez”     
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Esnaf Bakanlığı kuracakları vaadine eleştiride bulunarak, “Çok büyük meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaflar için vaadini yinelemiş ve Esnaf Bakanlığı kuracaklarını üstüne basarak söylemişti. Millet İttifakı’nın kurmayı istediği Esnaf Bakanlığı’nın esnafın sorunlarına çözüm bulamayacağını düşündüğünü söyleyen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Çözüm üretecek olsa Ticaret Bakanlığı var. Çok büyük meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum” şeklinde dile getirdi.

“ESNAF BAKANLIĞI’NIN BÜYÜK MESELELERE ÇÖZÜM OLACAĞINA İHTİMAL BİLE VERMEM”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatleri arasında yer alan Esnaf Bakanlığı konusunu değerlendiren EDESOB Başkanı Cingöz “Esnafa Bakanlığı bugünkü problemlerin hepsini bir anda çözüm üretecek mi? Eğer üretecek olsa zaten esnafın bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı var. Esnaf Bakanlığı ne yapacaksa o da onu yapar. Esnaf Bakanlığı kurulacak da ne olacak yani? Esnaf Bakanlığı’na yer altından yeni bir kaynak mı çıkacak? Esnaf Bakanlığına ayıracakları kaynakta mevcut gayrisafi milli hasıla içerisinde. Onun için ben onu çok büyük çözüm olacağını da düşünmüyorum.  Çok büyük çözüm olacağını değil, ufak tefek şeylere çözüm olabilir. Fakat çok büyük bir bütün meselelerin çözümüne çare olacağına düşünmeyi bırak, hiç ihtimal bile vermiyorum” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.