DOLAR 32,5291 0.23%
EURO 34,7518 0.03%
ALTIN 2.491,601,21
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20295281,42%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf kredi borcu ertelemesi bekliyor

Esnaf kredi borcu ertelemesi bekliyor

ABONE OL
6 Ekim 2020 09:52
Esnaf kredi borcu ertelemesi bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, esnafların pandemi döneminde maddi sıkıntılar yaşadığını, kredi ve prim borçlarının yıl sonuna kadar ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’de koronavirüs salgını nedeniyle esnafların mağdur olduğunu, kredi ödemelerinin ertelenmesi çağrısında bulunmuştu. Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör de Genel Başkan Palandöken’i desteklediğini ve devletin esnafın salgından dolayı yaşadığı mağduriyeti görerek kredi borçlarının ertelenmesini istedi.

“BORÇLAR ERTELENSİN, SIFIR FAİZLİ CAN SUYU KREDİLERİ VERİLSİN”

Kredi borçlarının yıl sonuna kadar ertelenmesi ve esnafların can suyu kredileri ile desteklenmesi gerektiğini belirten Yaşagör, “Genel başkanımız bu konuda çok hassas davrandı. Yapmış olduğu çalışmalarından devamlı takip ediyoruz. Daha önce işlerimizin, kazançlarımızın, gelirlerimizin düşmesi nedeniyle her türlü yerel esnafımızın kesinlikle kamuya olan borçlarının ertelenmesi, uzatılması hatta bu konuda Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’de gündeme getirdi. Can suyu kredisi adı altında verilen sıfır faizli kredi ile esnafın desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİ BÖLGESİNDE ESNAFIMIZIN SIKINTILARI BÜYÜK”

Esnafları gezerek sıkıntıları dinlediğini ve ortak sorun olarak maddi yetersizlik yaşandığını söyleyen Yaşagör, “Esnafımıza gittiğimizde esnaf arkadaşlarımız bize dert yanıyor. Çünkü işlerin düştüğünü, en azından bu yıl öğrencilerimiz gelmedi. Öğrenci bölgesinde olan esnafımızın da sıkıntıları büyük. Kantinci esnafımızın sıkıntıları büyük. Dolayısıyla bu anlamda kesinlikle yetkililerin esnafımıza çare bulmaları gerekli. Evlerinin geçimini temin ederken, çoluğunun çocuğunun yiyeceğini düşünürken devletimizden destek bekliyoruz “dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.