DOLAR 32,5511 0%
EURO 34,8287 -0.12%
ALTIN 2.439,840,42
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2113047-2,65%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnaf yüzde 18 zamla yıkıldı

Esnaf yüzde 18 zamla yıkıldı

ABONE OL
24 Kasım 2021 11:38
Esnaf yüzde 18 zamla yıkıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yeni yıl için Edirne Bedesten Çarşısı’na yüzde 18’lik kira zamları tebligatla ulaştırıldı. Tedbirlerin sıkı tutulduğu ve kapanma sürecinde maddi imkansızlıklar yaşayan esnaf o süreçte de kiralarını ödemiş, ancak normale dönüş takvimiyle kendilerine kolaylık sağlanması beklenmişti.

Gazetemize daha önce kiralara zam yapılmaması yönünde röportaj veren Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, Vakıfların vicdanı olmadığını söyleyerek “Vakıfların çok mu yüzde 18’e ihtiyacı vardı? Esnaf için çok önemliydi? Ama biz Vakıfların merhametsiz yüzünü bir kez daha gördük” şeklinde sitem etti.

“VAKIFLARIN YÜZDE 18 ZAMMA ÇOK MU İHTİYACI VARDI?”

Kendilerine ulaştırılan yüzde 18’lik zam tebligatların ile hayal kırıklığına uğradıklarını esnafın zaten borç yükü altında olduğunu vurgulayan Edirne Bedesten Çarşısı Başkanı Hakan Fındıklı “tebligatlarını herkes aldı. Yıllık kira artışı yüzde 17.9 olarak belirlenmiş. 18’i bulanlarda var. 12 aylık ortalama alınmış. Zaten kiralar ödenmiyordu, ödenemiyordu. Kiralar yüksekti. Burada elimizde taahhütnameler var. Bu yıl zam yapılmasaydı olurdu. Coronadan çıkılmış, Coronadayken kiralar yine ödenmiş. Para kazanmadan kiralar ödenmiş. Baktığınız zaman bu yıl içinde kirasını ödeyemeyen bir sürü esnaf arkadaşımız var. Olmasaydı ne olurdu? Çok mu acildi? Vakıfların çok mu yüzde 18’e ihtiyacı vardı? Esnaf için çok önemliydi ama Vakıflar için hiçbir önemi yok. Vakıfların vicdanı, hassasiyeti olmaz, merhameti olmaz, insanların olur. Biz Vakıfların merhametsiz yüzünü bir kez daha gördük. Arttırmasaydınız ne olacaktı? Zaten kirasını ödeyemeyen var. Yılbaşı geliyor arkadaşlar soruyor ‘Başkan benim 6 aylık borcum var, 1 yıllık borcum var, nasıl olacak, sözleşme yapacaklar mı?’ Diye. Vakıflar da büyük ihtimal yılbaşından sonra o arkadaşları icraya vermeye başlayacak. Hayal kırıklığına çok fazla uğradık. Yapılacak bir şey varsa bir kez daha bu işi tekrar değerlendirsinler” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.