DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BIST 9.684,271,68%
BITCOIN 21171904,60%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnafa tartı ve ölçü uyarısı

Esnafa tartı ve ölçü uyarısı

ABONE OL
4 Şubat 2020 11:53
Esnafa tartı ve ölçü uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, iki yılda bir yapılan tartı ve ölçü aletlerinin muayeneleri konusunda esnafa uyarıda bulunarak, muayenelerin yaptırılması için beyanname verme süresinin 29 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre, tartı ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulmasının zorunlu olduğunu belirterek, damga süreleri dolan tartı ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin Şubat ayı sonuna kadar yaptırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşagör, “3516 sayılı ölçü ve ayar kanuna göre kullanılan her türlü terazi tartı ve ölçü aletlerinin 2 yılda bir muayenelerini yaptırma zorunluluğu vardır. Dolayısıyla 2018 yılında damgalaması yapılan terazilerin 2020 yılında tekrar damgalanma ve kontrolleri yapılacaktır. Ticaret bakanlığının yetkilendirmiş olduğu kişiler tarafından bunlar ölçü ve tartı aletlerinin hem kontrolü hem muayenesi yapılmaktadır. Ocak ayında başlayıp Şubat ayı sonuna kadar beyanname verme zorunlulukları mevcuttur. Dolayısıyla bizim üyelerimizin Şubat ayı sonuna kadar odamıza gelip beyannamelerini verdikleri takdirde Ticaret Bakanlığının yetkilendirmiş olduğu yetkililer işyerlerine gelip terazilerinin kontrollünü, muayenesini ve damgalamasını yapmış olacaklardır. Sizin kanalınızla üyelerimize duyurmuş olalım. Dolayısıyla üyelerimizin en kısa zamanda 29 Şubat tarihine kadar odamıza gelip beyannamelerini doldurup bize teslim ettikleri takdirde yetkililere ulaştırıyoruz. Ölçü ve muayenelerini yaptırıp herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları konusunda kendilerini bu konuda uyarmış olalım. Bu yıl için 61 lira 30 kuruş olarak ücretlendirilecek. Zaten beyannamelerini verdiklerinde herhangi bir ücret talep edilmiyor. Önce beyanname veriliyor. Damgalama işlemi yapıldığı zaman makbuz karşılığında 61 lira 30 kuruş ücreti mevcut. Tüm işyerlerinde kullanılan ölçü aletleri 2 yılda bir kesinlikle şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini verip muayenesi ve kontrolü yapılmak zorunda. Bizde bu konuda üyelerimizi önceden uyarıyoruz. Biz de yardımcı oluyoruz kendilerine” şeklinde ifade etti.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.