DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.129,930,55%
BITCOIN 22769010,24%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Esnafın zincir market isyanı

Esnafın zincir market isyanı

ABONE OL
20 Nisan 2021 11:45
Esnafın zincir market isyanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Enez İlçesi’ne bağlı Büyükevren köyünde bir market zincirinin şube açmaya çalışması esnafı isyan ettirdi. 900 nüfuslu köyde 2 market zinciri bulunurken, esnaflar yeni bir market zincirinin açılacak olmasının küçük esnafı bitireceğini söyledi. Esnaflara CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da destek verdi.

Enez İlçesi’ne bağlı 900 nüfuslu Büyükevren köyünde yeni bir market zincirinin açılacak olması köyde bulunan esnafları isyan ettirdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Büyükevren köyüne giderek esnafa destek verdi.

Gaytancıoğlu, “Enez Büyükevren köyümüzde CHP İlçe Başkanım Vedat Avcu, İl Genel Meclis üyemiz Şenol Kılıç, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ümit Kurt, Esnaf Odası Başkanı İzzet Savuran ve esnaflarımızla birlikte Büyükevren köyümüze açılmak istenen 3 harfli marketler zincirini esnaflarımız istemiyor. 900 Nüfusu bulunan köyümüzde mevcut zaten 3 zincir market bulunuyor. Burada ki küçük esnaflarımızı bitirecek duruma gelmiştir” dedi.

Gaytancıoğlu, “Saros Körfezinin kıyısındaki ilçemizde ve köylerinde 15’ten fazla bu zincir marketlerden var. Toplam nüfus kış aylarında 10 bini bulmaz. Yaklaşık 15 km. çapındaki bir alanda 15 zincir market ve şimdi yenileri açılmak isteniyor. Enez’e bağlı Büyükevren köyünün 900 civarında nüfusu var. İki zincir market var şimdi bir başkası daha açılıyor.

Peki buralardaki esnaf ne yapacak. Turizmden geçinen halk ne kazanacak. Kendi yaşadıkları yerlerin turizm potansiyelinden neden yurttaşlarımız yararlanamayacak? Zincir marketlerle ilgili mutlaka bir düzenleme yapılmalı ve esnafımız korunmalıdır. Böyle bir başıbozukluk olmaz. Zincir marketler şehirlerdeki esnafımıza büyük zarar verirken böyle küçük turistlik yerlerde tamamen esnafı öldürüyor. AKP artık seyirci olmayı bırakıp hükümet olduğunu hatırlamalı. 3 – 5 market için değil gerçekten esnaf için düzenlemeler yapmalıdır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.