DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 35,0383 -0.19%
ALTIN 2.324,200,22
BIST 9.100,040,22%
BITCOIN 2271208-0,55%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Estetik Diş Hekimliği’ni anlattı

Estetik Diş Hekimliği’ni anlattı

ABONE OL
27 Ekim 2020 13:12
Estetik Diş Hekimliği’ni anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir iş görüşmesi yeni bir buluşma yeni arkadaşlıklardaki ilk izlenim bir nevi dişlerden geçer.

Eğer karşınızdaki bir insan ile konuşurken dişleriniz kötü diye gülmekten kaçar ve gülerken dişlerinizi kapatmaya çalışırsanız karşınızdaki bunu tehdit olarak algılayacak ve o kişide kötü bir intiba uyandıracaksınız. Unutmayın ilk izlenim için ikinci bir şansınız yok.

Geçmişte şaşalı, doğal olmaktan uzak olan şeyler estetik olarak algılanırdı. Örnek vermek gerekirse eski insanların altın dişleri estetik olarak kullandığını biliyoruz ama artık günümüz diş hekimliğinin geldiği noktada hastalarımıza doğala en yakın dişler yapmaya çalışıyoruz.

Estetik diş hekimliğinde doğala en yakın olarak kullandığımız ışık geçirgenliği mükemmel olan materyal laminalardır.

Laminaların estetik bir seçim olmasının nedeni altyapı içermemesi ve ışık geçirgenliğinin yüksek olmasından kaynaklanır.

LAMİNA TEDAVİSİNİN AVANTAJI NEDİR?

Lamina tedavisinin en büyük avantajı hastanın doğal dişinden kaldırdığımız madde miktarının çok az oluşudur hatta bazı durumlarda hiç alınmaz. Yüksek cilalanabilirlik kapasitesi sayesinde diş eti uyumu mükemmeldir. Altyapı içermediğinden ışık geçirgenliği yüksektir bu sayede doğal dişe en yakın görüntü yakalanabilir.

LAMİNA HERKESE YAPILIR MI ?

Lamina şiddetli diş sıkan, diş etlerinde şiddetli problemleri olan ve lamina uygulanacak dişlerinde yoğun çürük olan hastalara uygulanmaz.

LAMİNA RENK DEĞİŞTİRİ Mİ?

Laminalar kendi doğal dişinizden farksızdır ve iyi bir bakım uygulandığı sürece renk değiştirmezler.

LAMİNALAR KIRILIR MI?

Laminalar doğru uygulandığından kırılmazlar ve uzun yıllar aynı şekilde ağızda kalabilirler.

LAMİNA UYGULAMASI NE KADAR SÜRER?

Hastanın ağzında başka bir problem olmaması durumunda üç seans sonunda tedavi tamamlanır. Total süre yaklaşık bir haftadır.

DİŞLERİN RENK DEĞİŞTİRMESİNİN SEBEBİ NEDİR?

Puro, pipo, sigara gibi tütün ürünleri diş yüzeyinde yeşil, kahverengi, siyah renklenmelere sebep olmaktadır. Kola, çay, kahve gibi içecekler, içerdikleri gallik asit deriveleri ve tannin gibi renklendirici maddelerle kahve-siyah renk tonlarında renklenmelere yol açmaktadır. Kırmızıbiber, vişne ve karadut da mor ve siyah renklenmelere sebep olmaktadır. Bazı antibiyotik grupları ve doğru uygulanmayan kanal tedavisi uygulamaları da renklenmeye sebep olabilir.

BEYAZLATMA İŞLEMİ NASIL UYGULANIR?

Klinik ortamında, beyazlatma jelleri dişlerin üzerine uygulanarak ışık kaynakları yardımı ile aktive edilir. On beş dakika içinde birkaç ton beyazlık yakalamak mümkündür. Renk değişikliği miktarına bağlı olarak bir seans daha uygulanabilir.

HERKESE BEYAZLATMA YAPILIR MI?

Klinik muayene sonrası uygun görülen her dişe beyazlatma uygulanabilir.

BEYAZLATMA ZARARLI MIDIR?

Doğru ve klinik gözetiminde uygulandığında beyazlatma işleminin bir zararı yoktur.

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİNDE İMPLANT TEDASİNİN YERİ NEDİR?

Çeşitli nedenlerle dişlerini kaybetmiş hastalarda çene kemiğine uygulanan implantlar estetiği sağladığı gibi çiğneme ve konuşma kabiliyetlerini de hastaya geri kazandırmaktadır.

HERKESE İMPLANT UYGULANABİLİR Mİ?

Ciddi sistemik bir hastalığı olmayan hastaların tümüne implant uygulanabilir. Kan sulandırıcı kullanan hastalarda ilgili doktora danışarak ilacın kesilmesi veya başka bir ilaca geçilmesi ile güvenli bir şekilde implant uygulanabilir. Kemik seviyesi yetersiz olan hastalarda uygulanan kemik greftleri ve blok kemikler sayesinde kemik oluşturulmaktadır. Kemik oluşumunu takiben implant yapılabilir.

İMPLANT UYGULAMASI ZOR BİR İŞLEM MİDİR?

İmplantın cerrahi aşaması her bir implant için 15 dakika sürmektedir. Hastanın sigara içmemesi, sağlık durumunun güçlü olması ve yeterli kemik seviyesinin bulunması halinde implantın üstüne gelecek protezler hemen yapılabilir. Bu durum karşılanmadığında implantın cerrahi aşaması sonrası 1-3 ay arası beklenir. Daha sonrasında protezler tamamlanır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.