DOLAR 32,3511 0.26%
EURO 35,0591 -0.27%
ALTIN 2.307,841,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22884013,40%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ETUS kontak mı kapatıyor?

ETUS kontak mı kapatıyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 11:13
ETUS kontak mı kapatıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ETUS Başkanı Hakan Giyik, gelirleri ile giderleri karşılayamaz hale geldiklerini belirterek, önümüzdeki hafta itibariyle hizmet edememe ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HİZMET EDEMEME İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Gerek akaryakıta gelen yüzde 100 zamlardan dolayı gerekse yolcu gelirlerin çok düşmesi, gelirleri ile giderlerimizi karşılayamaz hale geldiklerini belirten Giyik, “Önümüzdeki hafta itibariyle hizmet edememe ile karşı karşıya olduğumuzu bildirmek isterim. Araçlarımızın günlük gelirleri yakıt ödememize yetmemektedir. Akaryakıt firmaları veresiye vermemektedir. Araçlarımız günlük 50 litre yakıt yakmakta 50 litre yakıt bu gece itibariyle 750 lira olmuştur. Günlük hak edişlerimiz Kent kart tarafından 350 ila 400 arası hak ediş yatmaktadır. Kent Kart’ın ya da belediye verilerinden günlük hak edişlerin plaka plaka paylaşmalarını istiyor ve gelirlerimizi tüm Edirne halkımızın görmesini önemle talep ve rica ediyorum” dedi.

“65 YAŞ BİNİŞ ARTIYOR, ÖDEMELER HİÇ ARTMIYOR”

Akaryakıtta şoför esnafından ÖTV ve KDV alınmaması ve bandrol vergisinden muaf tutulması taleplerinin yanı sıra ücretsiz binişlerde kısıtlama getirilmesi gerektiğine değinen Giyik “Bizler Aile Bakanlığı ücretsiz seyahat kapsamı yönetmeliği ve ulaşım müdürlüğü kararları ile ücretsiz hizmet eden tek esnaf gurubu olmamız sebebi ile; hükümet yetkililerimizden esnafımızın talebi akaryakıta alınan ÖTV ve KDV alınmaması bandrol vergisinden muafiyet uygulanmasını talep etmekteyiz. Ayrıca 2018 yılından bugüne kadar 65 yaş vatandaşların toplu taşıma araçlarımıza biniş sayıları katlanarak artması karşısında ödemelerinin hiç̧ artmaması hala 800 TL olarak kalması esnafımızı üzmektedir acil olarak biniş başına ödeme yapılmasını ve binişlere kısıtlama getirilmesini talep etmekteyiz. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ulaşım esnafımıza İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa Büyükşehir Belediyelerinin sağlamış olduğu destek kadar destek sağlanmasını talep etmekteyiz” dedi.

“ETUS ARAÇLARININ AYLIK MALİYETİ 30 BİN LİRAYI AŞTI”

Artan maliyetler sebebiyle gelir şoför esnafının gelirlerinin düştüğü, ödedikleri bir çok verginin bu şekilde karşılanamayacağını dile getiren Giyik, “Araçlarımızın 1 aylık maliyeti  30 bin TL’yi aşmış bulunmaktadır. Şu an sadece akaryakıtımız aylık gelirimizi geçmiş bulunmaktadır. Emekçi şoförlerimizin maaşını nereden ödeyeceğiz, SSK, trafik sigortası, kasko, bandrol vergimizi, gelir vergimizi, KDV’mizi kim ödeyecek? Takdiri tüm halkımıza sunuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.