DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.324,920,25
BIST 9.141,650,68%
BITCOIN 2267552-1,86%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evlat nöbetinin birinci yılı

Evlat nöbetinin birinci yılı

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:32
Evlat nöbetinin birinci yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbeti bir yılı doldurdu. Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı da Diyarbakır annelerinin haklı feryadına destek vererek, sembolik olarak evlat nöbeti tuttu.

Vatan Partisi’nin 81 il de eş zamanlı olarak çocuklarını PKK’dan kurtarmak için evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine destek verdi. Eş zamanlı olarak Edirne’de de düzenlenen etkinlikte Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı basın açıklaması yaparak temsili evlat nöbeti tuttu.

BİR YIL GERİDE KALDI

Vatan Partisi Öncü Kadın Edirne İl Başkanı Nihal Ateş, Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan evlatları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eyleminde bir yılın geride kaldığını söyledi.

15 AİLE ÇOCUKLARINA KAVUŞTU

Anne Hacire Akar, oğlunun HDP’liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını söyleyerek, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019’da oturma eylemi başlattığını hatırlatan Ateş, “Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı mücadelesi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesi sayesinde, 24 Ağustos 2019’da oğluna kavuştu. Geçen surede ailelerin sayısı 151 ‘e yükseldi, 15 aile çocuklarına kavuştu. Öncü Kadın olarak ilk günden beri annelerimizin yanında olduk” dedi.

“SİZLER MİLLETİMİZİN KAHRAMANLARISINIZ”

Bunun sadece bir eylem değil, başlı başına bir direniş̧ olduğunu belirten Ateş, Türkiye’nin önünde duran en büyük sorunlardan biri, emperyalizmin maşası PKK-HDP problemidir. Bu probleme karşı ailelerin eylemi büyük bir kararlılık göstergesidir. Hayalleri HDP tarafından çalınmış çocuklarının Amerika’nın piyonu olduğunu gören ve buna baş kaldıran ailelerin her zaman yanındayız. Bu birlikteliğimizi göstermek için tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak 1 saatlik sembolik evlat nöbeti tutuyoruz. Buradan kahraman annelere de seslenmek istiyorum; Evlat Nöbetinde Bir Yılını Dolduran Diyarbakır Anneleri, Sizler Milletimizin Kahramanlarısınız. Sizler, evlat nöbeti tutarken, bölücülüğe karşı verdiğimiz vatan savunmasının güçlü ve kahraman neferleri oldunuz. Türk’le Kürt’ün kardeşliğini, HDP-PKK’nın bizleri bölemeyeceğini, bölge halkının artık gerçekleri gördüğünü ve devletimize güvendiklerini en sahici kelimelerle milletimize ve dünyaya anlattınız. Dünyanın en haklı davasını güderek tarih yazdınız. Sizler milletimizin kahramanlarısınız. Son anne evladına kavuşana kadar bu haklı davanızda yanınızdayız” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.