DOLAR 32,5411 -0.01%
EURO 35,0138 0.3%
ALTIN 2.425,590,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100358-3,35%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

EYT’liler SGK’ya akın etti

EYT’liler SGK’ya akın etti

ABONE OL
29 Aralık 2022 18:35
EYT’liler SGK’ya akın etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yaş sınırı olmayacağını açıklaması sonrası Edirne’de emekliliği bekleyenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Birçok vatandaş yaş sınırı geleceğini umduklarını ancak yaş sınırı olmadan emeklilik kararının açıklanmasıyla hayallerine kavuşacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklaması sonrası Edirne’de sabah saatlerinde SGK Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşurken ara ara yoğunluk yaşanması sebebiyle sistemlerin kilitlendiği öğrenildi.

“BİZ DE EMEKLİ OLACAĞIZ”

Primleri tamamlayarak artık emekli olmak istediğini söyleyen Hacı Cürebal, “Çok çok memnunuz uzun zamandır bekliyorduk. Allah izin verirse bizde emekli olacağız. Yaş geldi çalışamıyoruz. Primlerimizi tamamlayalım bizde kurtaralım istiyoruz. Askerlik borçlanması için buradayım. Az bir eksiğim var onu tamamlayıp yılbaşından sonra da dilekçemizi vereceğiz” diye konuştu.

“EKSİK OLAN PRİM SAYILARIMIZI YATIRIP EMEKLİ OLACAĞIZ”

Eksik primleri yatırıp emekli olacağını dile getiren Ümit Ürgel, “90 yılından girişim var. Bu haberi alınca mutlu olduk. Bekliyorduk. Eksik günlerimiz var. Prim sayısı eksik, eksik olan bütün primlerimizi yatırıp emekli olacağız. 5 bin iş günü olduğu için, 70’lerde askerlik yapanlar 15 aya düştü. 50 gün 550 gün şeklinde prim yatıracak arkadaşlarımız var. Onları tamamlayıp Allah’ın izniyle 2023’te hayallerimize kavuşacağız” dedi.

“KARAR SEVİNDİRİCİ OLDU”

Yılbaşı öncesi kendilerine müjde olduğunu söyleyen Hicabi Çelik, “Keşan’dan geliyorum. EYT için başvuracağım. Sigortam var, sigortamın üzerine BAĞ-KUR borçlanmam vardı. Borcumu ödeyip emekli olmayı istiyoruz nasipse. Aşağı yukarı 25 yıldır çalışıyorum. Sevindirici bir karar çıktı bunu bekliyorduk. Yılbaşı öncesi bize müjde oldu. Nasipse emekli olacağız” dedi.

“SONUÇTA GENÇ YAŞTA EMEKLİ OLACAĞIM”

Genç yaşta emekli olabilmek için sıraya girenlerden Hicran Gider, “Emekli olmak istiyoruz ama bakacağız içeri girince. Doğum borçlanması için geldim. Emekli olabilecek miyim bilmiyorum ama içeri danışacağım. Tam bilgim yok. İnşallah olacağım. Çıkan karara sevindik sonuçta genç yaşta emekli olacağız inşallah” dedi.

“YAŞ SINIRI BEKLİYORDUM BU SÜPRİZ OLDU EN SONUNDA YÜZÜMÜZ GÜLECEK”

Yılbaşından sonra ödeme konusunda fark olmayacağı söylense böyle kuyruk olmayacağını ancak yine de emekli olmak için hayallerine kavuşacaklarını kaydeden Cemal Boztepe, “Askerlik borçlanması için geldik. Sistemlerde kapalı diyorlar ama inşallah olur bizde emekli oluruz. EYT son güne de kalsa yüzümüz gülecek. Yaş sınırı bekliyordum açık konuşmak gerekirse. Bu biraz sürpriz oldu. Daha erken olsaydı daha iyi olurdu bu kadar kalabalık olmazdı. Çünkü yılbaşından sonraya kalırsa daha fazla para ödenecek. Şu anda paraya sınır fark olmayacak deseydi bu yoğunluk olmazdı. Yine de çok güzel oldu. En azından beklediğimizi almış olduk.

“İNŞALLAH EMEKLİ OLACAĞIZ”

Sabah saatlerinde kuyruğa girdiğini ve doğum borçlanması ile eksik primlerini kapatacağını kaydeden Hafize Akyıldız “ yaş sınırı bekliyorduk. Yaşım doldu da ödeyemedim. Şimdi doğum borçlanması için sıraya girdim. İnşallah emekli olacağız. Bu kararın çıkmasına da çok sevindik. Benim gibi birçok kişi emekli olmayı bekliyor. Hayırlısıyla emekliliğe kavuşacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.