DOLAR 32,5181 -0.09%
EURO 34,7987 -0.21%
ALTIN 2.423,37-0,27
BIST 9.755,911,15%
BITCOIN 21600270,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fatih Mahallesi’nden seçime yoğun katılım

Fatih Mahallesi’nden seçime yoğun katılım

ABONE OL
29 Mayıs 2023 11:06
Fatih Mahallesi’nden seçime yoğun katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için konuşan Fatih Mahalle Muhtarı Bilal Ürer, mahallesinin yüzde 90’nın sandığa gittiğini söyleyerek oy kullanım konusunda en yoğun katılım olan mahallelerde biri olduklarını belirtti.

Seçim günü sabahtan muhtarlığa gelerek, seçmen kağıdını almayan vatandaşlar görev başında beklediklerini ifade etti. Seyyar sandık uygulamasıyla engelli ve raporu olan birçok vatandaşa eve kadar hizmet edilmeye devam edildiğini de sözlerine ekledi.

“FATİH MAHALLESİ YÜZDE 90 ORANLA SANDIĞA GİDEN BİR MAHALLE”

Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde 14 Mayıs’tan itibaren devam ediyoruz. Biliyorsunuz sizlerin de takip ettiği gibi Fatih Mahallesi’nde katılım çok yoğun, yüzde 80’lerde 90’larda yakın duyarlı kişiler. Gerek kültürü, gerek ekonomik durumu iyi olan bir mahalle. Bu bakımdan da yoğun talep var. Zaten şu anda da görüyoruz. Muhtarlıkta biz görev yapıyoruz. 14’ünde kağıtlarımız tamamına ulaştırdık vatandaşlara. 28’inde de ulaştırdık” dedi.

“YAŞLIYA, ENGELLİYE SEYYAR SANDIK İLE EVİNDE OY KULLANIM HİZMETİ”

Evinden çıkamayacak durumda olan vatandaşlara sağlanan seyyar sandık hizmetinden bahseden Ürer, “Seyyar sandık uygulaması devam ediyor. Onlara 20 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında Yüksek Seçim Kurulu’nun göndermiş olduğu formlar vardı. O formlar o tarihler arasında dolduruldu. Şimdiki seçimde de aynı şekilde geçerli, onlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerçi onlar da biliyorlar ama ulaşamadıkları sitelere de vatandaşa da biz götürüyoruz. Yaşlılara engelli olanlara ve raporu olanlara, seyyar sandıkla evlere kadar gelip oylarını kullandırıyorlar. Vatandaşımıza güzel bir hizmet” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.