DOLAR 32,5804 0.03%
EURO 34,9330 0.08%
ALTIN 2.435,280,22
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21721660,14%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Fatih Müzesi için start verildi

Fatih Müzesi için start verildi

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:32
Fatih Müzesi için start verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği tarafından yürütülen Fatih Sultan Mehmet’in eğitim gördüğü Saatli Medrese’nin müzeye çevrilmesiyle ilgili çalışmalar dün başladı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, çeşitli üniversitelerden bilim insanaları ve bürokratlar dün Fatih Sultan Mehmet’in eğitim gördüğü ve müzeye çevrilecek olan Saatli Medrese’ye gelerek incelemelerde bulundular.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak geçmişi anlatan ancak geleceğin teknolojilerinin kullanıldığı bir müze olacağının altını çizen Vali Canalp, “Edirne’mizde Fatih Müzesi’nin faaliyete geçmesiyle ilgili bugün hazılık konferansı yapıyoruz. Bu yapacağımız konferansta 3 üniversitemizden bilim adamlarımız, İstanbul, Trakya ve Fatih Üniversitesi’nden bilim adamlarımız, kuracağımız Fatih Müzesi ve bu mezede nelerin bulunmasıyla ilgili, bu müzenin organik yapısının ne şekilde oluşturulması gerektiğine ilişkin bilimsel temelli bir çalışma yapacaklar. Bilimsel temel bu şekilde hazırlandıktan sonra yapacağımız uygulama projesini de, buradan çıkacak olan bilgilere göre biz şekillendireceğiz. Türkiye’de belkide geçmişi anlatan ama geleceğin teknolojilerini kullanan harikulade bir müzeyi beraberce hayata geçireceğiz.”şeklinde konuştu.

Saatli Medrese’deki incelemelerin ardından kentteki özel bir tesise geçildi ve burada arama konferansı düzenlendi.

“DOĞALDIR, OLAĞANDIR, GEREKLİDİR”

Konferansta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “ “Fatih Sultan Mehmet Edirneli’dir. Dolayısıyla Türkiye’de Fatih Müzesi kurulacaksa bunun adresinin de Edirne olması normaldir, doğaldır, olağandır, gereklidir ve gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Andı da büyük şahsiyetlerin, toplumun geleceğinin inşacısı olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Dönemi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Göleç ise Fatih Sultan Mehmet’in yaşadığı 49 senenin, Türk tarihinin yıldızı parlak dönemlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.