DOLAR 32,3875 0.2%
EURO 35,1110 -0.04%
ALTIN 2.325,530,28
BIST 9.147,980,75%
BITCOIN 2278307-1,02%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Festivalde 1,5 ton ciğer dağıtılacak

Festivalde 1,5 ton ciğer dağıtılacak

ABONE OL
11 Mayıs 2022 09:54
Festivalde 1,5 ton ciğer dağıtılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali Cuma günü başlıyor. “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” sloganıyla düzenlenecek olan festivalin son gününde 1,5 ton ciğer dağıtılacak.

Kentte “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” sloganıyla düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek festival öncesi dün Selimiye Meydanı’nda Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Ciğer Ustası Niyazi Yavuz, Belediyesi Bando takımı ile birlikte tava ciğer türküsü eşliğinde vatandaşları Bando ve Tava Ciğer Festivali’ne davet ettiler.

 “CİĞERCLERİMİZ, BANDOLARIMIZ HAZIR”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Bugün Selimiye gölgesinde toplandık 10. Uluslararası Bando Ciğer Festivali’ne davet için toplandık. Ciğercilerimiz, bandolarımız hazır. 13-14-15 Mayıs tarihlerinde tüm yerli yabancı herkesi Uluslararası Bando Ciğer Festivali’ne davet ediyoruz” dedi.

Tava Ciğer ustası Niyazi Yavuz da “Edirne’ye gel ciğerimi ye. Slogan bu. Herkesi Edirne’ye davet ediyoruz. Sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı davet ediyoruz” dedi.

“BU FESTİVAL CİĞER USTALARININ DÜĞÜNÜ”

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ise dünyanın en büyük, en lezzetli, aynı zamanda en eğlenceli festivalinin yapılacağını belirterek, “Bando ve Ciğer Festivali. Daha doğrusu biz ciğer ustalarının düğünü. Biz ciğer ustaları 13-14-15 Mayıs’ta sahada olacağız. Ama 15 Mayıs’ta Saraçlar Caddesi’nde Edirne’nin güzide ciğer ustaları kendi elleri ile pişirdikleri ve sizlere ikram edecekleri kehribar gibi sarı kelebek gibi hafif tava ciğeri yemeye davet ediyoruz. Bütün dünyayı bekliyoruz. Çünkü bütün dünyaya yetecek kadar tava ciğer hazırladık.  Biz 1 buçuk ton hazırladık ama yetmezse takviyesini yapacağız” dedi.

Davet etkinliği sonrası pişirilen ciğerler katılımcılara ve vatandaşlara ikram edilirken, bandonun çaldığı tava ciğer türküsüne vatandaşlar da eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.