DOLAR 32,5062 0.29%
EURO 34,6622 0.47%
ALTIN 2.476,45-0,26
BIST 9.598,93-0,84%
BITCOIN 2046909-4,39%
Edirne
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filiz Okulları umut yeşertiyor

Filiz Okulları umut yeşertiyor

ABONE OL
27 Kasım 2020 11:17
Filiz Okulları umut yeşertiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitime ve doğaya büyük destek veren Edirne Özel Filiz Okulları ile Keşan Doğru Cevap Özel Eğitim kurumları bu kez de N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda TEMA’nın Kampanyasına katkı sağlayarak 69 çocuğun doğa eğitimi almasına destek oldular.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu Kampanyasında kurumsal ve bireysel bağışlarla 69 çocuğun doğa eğitimi almasına destek olduklarını belirtti.

Edirne TEMA koşu Takımı ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımı 24 Kasım’da kampanya süreci sona eren ‘Ağaç Kardeşliği’ projesi için iyilik peşinde koşarak,69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular. Türkiye, 7-8 Kasım’da 42’incisi düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen ülkenin en büyük spor organizasyonu “N Kolay İstanbul Maratonu” bu yıl pandemi nedeniyle sanal koşu olarak gerçekleşti. İstanbul ile beraberinde 50 ilde farklı noktalardan katılımcılar bulunduğu yerden koşuya katıldı. Pandemi koşulları nedeniyle yalnızca 42 km koşucularının fiziki parkurda yer aldığı N Kolay İstanbul Maratonu 5-10 ve 15 km’lik Sanal Koşu seçenekleriyle bu sefer sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir köşesinde koşuldu.

Türkiye’deki doğaseverleri bir arada toplayan Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı olan TEMA da yardımseverlik koşusuna katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak koşuda yerini aldı. 93 koşu grubundan biri olan Edirne TEMA koşu  takımından Şirin Çoğal, Engin Çoğal, Haluk  Kayıcı ,Yaşar Karagöz, Mustafa Erdaş, Güney Gökara, Pınar Ersaçmış, Tülay Sayın ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımı  topladıkları bağışlarla  69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular.

Çoğal, “N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu’nda Edirne TEMA Koşu Takımı olarak, il, ilçe, mahalle ve üniversite düzeyinde, aktif gönüllülerimizin katılımıyla kurduğumuz takımlarla çocuklarımız ve doğa için Edirne’de sanal koşumuzu tamamladık. İyilik Peşinde Koşmaya ve ‘TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitim Projesine’ kaynak yaratmaya çalıştığımız bu koşu ile Türkiye çapında 5 bin 813 çocuğun orman ekosistemi ve bitki çeşitliliğini tanımalarına ve bu yıl Eskişehir de oluşturulacak Hayrettin Karaca Ormanında  11 bin 626 fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız” dedi.

FİLİZ OKULLARI DA DESTEKLERİYLE UMUT YEŞERTİYOR

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, “Daha Çok Çocuğumuz TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitimini alabilsin diye kurumsal bağışlarıyla bizi destekleyen Özel Filiz Okulları, Özel Filiz Eğitim Kurumu Öğretmenleri, Özel Filiz Okulları 2-B sınıfı Velileri, Özel Keşan Doğru Cevap Özel Eğitim Kursu, Özel Keşan Doğru Cevap Fen ve Teknoloji Lisesi, Özel Keşan Doğru Cevap Özel Eğitim Kurumları Öğretmenleri, ONURER Gayr. Dan. İnş. Tah. ve Aytaç Kırtasiye’ye toplumsal duyarlılık adına verdikleri desteklerinden dolayı TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği olarak teşekkür ederiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.