DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.103,540,26%
BITCOIN 2280263-0,52%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Sata sata sıra köylere geldi”

Gaytancıoğlu, “Sata sata sıra köylere geldi”

ABONE OL
13 Nisan 2023 12:45
Gaytancıoğlu, “Sata sata sıra köylere geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Uzunköprü Kiremitçisalih köyünde toplulaştırma sonrası hazine arazisi olarak tescillenen yerlerin köy dışından birilerine ihale yoluyla satılmasına tepki gösterdi.

“Köylerdeki hazine arazileri öncelikle orada yaşayan vatandaşlarımıza uzun vadeli sembolik fiyatlarla ve tarımsal üretim şartıyla satılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu Kiremitçisalih köyündeki arazilerin satışıyla ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Tarımsal arazilerin hızla el değiştirdiğini belirten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu devletin de buna araç olmasını hiç doğru bulmadıklarını söyledi. Yapılması gerekenin köyde yaşayan vatandaşları köylerde tutmak, köyleri yeniden canlandırmak ve köydeki vatandaşların para kazanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP giderken bile satmaktan kendini alamıyor. 20 yılda satmadık şey bırakmadılar. Sata sata şimdi köylerdeki birkaç dönüm araziye kaldılar. Ne olurdu buraları üretim için oradaki vatandaşlarımıza sembolik fiyatlarla verseydiniz? Her şey bitti de iş buralara mı kaldı? Toplulaştırmalardan devlete satacak arazilerin çıkarılması da ayrıca araştırılması gereken bir konudur.”

BAKAN KURUM’A SORULAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumun cevaplanması isteğiyle verdiği önergede Doç. Dr. Gaytancıoğlu şu soruları yöneltti:

“1.Türkiye’de toplulaştırma sonrası hazine arazilerinin satışının yapıldığı kaç köy vardır? Bu arazilerin toplam büyüklüğü ne kadardır?

2.Edirne’de toplulaştırma sonrası hazine arazilerinin satışının yapıldığı kaç köy vardır? Bu arazilerin toplam büyüklüğü ne kadardır?

3.Kiremitçisalih köyündeki araziler neden toplulaştırma sonrasında ekim için vatandaşlarımıza kiralanmamıştır?

4.Bakanlığınız köylerdeki tarım arazilerini neden öncelikle orada yaşayan vatandaşlarımıza satış ve kiralamayı seçmemektedir?

5.Bakanlık olarak bu satışın iptali ve orada yaşayan vatandaşlarımıza satışı için yeni bir çalışma yapacak mısınız?”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.