DOLAR 32,5503 0.22%
EURO 34,8073 0.06%
ALTIN 2.487,620,15
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20710864,15%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu sendikalı oldu

Gaytancıoğlu sendikalı oldu

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:33
Gaytancıoğlu sendikalı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi’ni ziyaret eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Emekli Sen’e üye oldu. Milletvekili Gaytancıoğlu, Kani Beko’dan sonra sendikaya üye olan ikinci milletvekili oldu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi Başkanı Sait Dayıoğlu’nu ziyaret ederek, emeklilerin sorunlarını konuştu.

Aynı zamanda DİSK Emekli Sen’e üyeliğini de yaptıran Milletvekili Gaytancıoğlu, eski DİSK Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Kani Beko’dan sonra sendikaya üye olan ikinci milletvekili oldu.

“EMEKLİLERİMİZİN KATEGORİZE EDİLMESİNE KARŞIYIZ”

Türkiye’de emeklerin çeşitlendirildiğini ve kendisinin bu kategorize edilmesine karşı olduğunu söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emeklimiz var. Emekli, adı üzerinde devlete veya çalıştığı kuruma hizmet etmiş artık emekli olarak dinlenmesi gereken bir kişi olması gerekirken maalesef günümüz koşullarında yeniden iş arayan, çalıştığı zaman maaşından kesinti yapılan ve son pandemi döneminde özellikle işinden olan kişilerin başında geliyor. Emeklilerimiz çeşitli ortamlarda dile getirdiğimiz görüşmelerimizde açlık sınırının altında bir gelire mahkum edildi. En önemli konulardan bir tanesi intibak Yasası’dır. Emeklilerin maalesef birçok çeşidi oluşmuştur. 2008’e kadar çalışan emekliler, 2008-2015 arası çalışan emekliler, 2015’ten sonra emekli olanlar gibi maalesef emeklilerimiz böyle kategorize edilmiştir. Biz buna son derece karşıyız” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİMİZ YARIN BİTER AMA BENİM EMEKLİ SEN ÜYELİM BİTMEZ”

TBMM dahil her platformda emeklilerin sesini duyuracaklarını söyleyerek DİSK Emekli Sen’e üye olduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Milletvekilliğimiz yarın biter ama benim DİSK Emekli Sen üyeliğim hiçbir zaman bitmez. Çünkü emekten yana olan bir sendika olduğunu biliyorum. Haktan, hukuktan yana bir sendika olduğunu biliyorum. Ben de emek, hak, hukuk mücadelesi yapan sade bir bireyim. Ama şu an konum itibariyle TBMM’de Edirne’yi temsil ediyorum. Ama öncelikle bizler her ortamda sadece emeklinin sesi değil her kişinin sesi olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“VEKİLİMİZ SORUNLARIMIZI DİLE GETİRECEK”

DİSK Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu da Milletvekili Gaytancıoğlu’nun sendikalarına üye olan ikinci milletvekili olduğunu belirterek, “Vekilimiz Okan Gaytancıoğlu bizim sorunlarımızı, sendikamızın sorunlarını mecliste dile getirecek. Bizde bu konuda zaten sahalardayız. Çok iyi olacak. Bu konuda sayın vekilimize öz olarak sunacağımız bir listemiz var. Bunu boş zamanda okurlarsa daha iyi bilgi sahibi olur ve yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.