DOLAR 32,3277 0.23%
EURO 35,1188 -0.05%
ALTIN 2.299,090,96
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23031672,95%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “SGK çalışanlarının hakkı verilmeli”

Gaytancıoğlu, “SGK çalışanlarının hakkı verilmeli”

ABONE OL
10 Mart 2023 12:10
Gaytancıoğlu, “SGK çalışanlarının hakkı verilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu SGK çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi.  TBMM’de konuyla ilgili bir konuşma yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu zaten iş yükü çok olan ve yetersiz eleman sayısıyla işleri yürütmeye çabalayan SGK çalışanlarının yükünün yapılandırma ve EYT düzenlemeleriyle kat kat arttığına dikkat çekti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Geçen hafta EYT düzenlemesi yasalaşmıştı, bu hafta da yapılandırma kanununu getirdiniz. Çalışma Bakanı evinin önüne bakmadığı için göremez ama bütün bu düzenlemeler SGK çalışanlarının kölelerden beter koşullarda, hak ettikleri ücretlerin çok altında çalışması demek.

Kendi çalışanına yararı olmayan bir Bakanlığın ülkeye ne yararı olur? SGK emekçilerinin 666 sayılı KHK’yle gasbedilen ikramiyeleri tekrar ödenmeli, ek ödemeler diğer kurumların düzeyine çıkarılmalı, SGK çalışanlarına da 3600 ek göstergeleri verilmeli. Diğer kamu kurumlarındaki gibi SGK çalışanları da uzmanlık ve kurum içi sınavla denetmenlik talep ediyorlar.

Sosyal güvenlik merkezlerinin birçoğunda personel yetersizliği had safhada; acilen personel alımı gerçekleştirilmeli, belirli bir süre hizmeti olan tüm SGK çalışanlarına uzmanlık kadrosu verilmeli, özel hizmet tazminatı oranları artırılmalı, tüm çalışanlara hak ettikleri fazla mesai ücretleri ve ikramiyeleri acilen ödenmeli, döner sermaye gelirlerinin eczacılara da ödenmesini talep ediyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.