DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20741950,51%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Tarım yapılamaz halde”

Gaytancıoğlu, “Tarım yapılamaz halde”

ABONE OL
9 Mayıs 2022 11:21
Gaytancıoğlu, “Tarım yapılamaz halde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Hasanağa köyü yakınlarında asfalt şantiyesinden yayılan ziftin tarım alanından kaldırılmasının ardından 30 dekarlık bir alanın tarım yapılamaz hale geldiğini, firma yetkilileri zarar gören alana nebati toprak taşıyacaklarını ve tarla sahiplerinin zararlarını karşılayacağız demelerine rağmen daha hiçbir işlem yapılmadığını belirterek, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Edirne’de merkeze bağlı Hasanağa köyü yakınlarındaki bir şantiyede, asfalt yapımında kullanılan havuzun duvarının yıkılması sonucu çevredeki buğday ekili olan tarım arazilerinin bir bölümü ziftle kaplanmış ve bölgeden günler süren çalışmanın ardından zift temizlenmişti.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, beraberinde CHP Edirne Merkez İlçe Yöneticisi Tuncay Aladağ, Hasanağa köyü muhtarı Mehmet Üstün, Edirne Ziraat Odası Başkan Vekili Olcay Tosun ile birlikte zarar gören alanda incelemelerde bulundu.

Tarımsal üretim yapmaya en elverişli nebati toprağın ziftle birlikte kazılmasıyla 30 dekarlık bir alanın tarım yapılamaz hale geldiğini belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, “Burada tarımsal üretim yapılabilmesi için mutlaka nebati yani verimli toprağın getirilip buraya serilmesi ve tarımsal üretime devam edilmesi lazım.  Madem gıda çok önemli her yeri ekelim biçelim diyorlar bir an önce buradaki arazi sahiplerinin zararlarının karşılanması ve buraya nebati toprağın serilmesi gerekiyor. Hatta önümüzdeki ekim dönemine de hazırlanması gerek. Firma yetkilileri zarar gören alana nebati toprak taşıyacaklarını ve tarla sahiplerinin zararlarını karşılayacağız demelerine rağmen daha hiçbir işlem yapılmamıştır. Konunun takipçisi olacağım” dedi.

Hasanağa köyü muhtarı Mehmet Üstün de toprağın ürün alınabilecek seviyeye gelmesi için milyonlarca yıl geçmesi gerektiğine değinerek, “tarım arazilerinin bu kadar kolay heba etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bir an önce de vatandaşımızın mağduriyeti giderilsin, tarıma elverişle hale gelsin ve üretime yeniden başlanılsın istiyoruz.

Günümüzde gıda olan ihtiyacın önemi pandemide bir kat daha arttığını gördüklerini belirten CHP Edirne Merkez İlçe Yöneticisi Tuncay Aladağ da “Bir karış toprağın boş kalmamasını isteyenlerden bu toprağı yeniden eski haline getirmelerini talep ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.