DOLAR 32,5318 -0.06%
EURO 34,7936 -0.22%
ALTIN 2.424,51-0,21
BIST 9.727,850,86%
BITCOIN 21664180,46%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, “Uzunköprü stadı CHP iktidarında yapılacak”

Gaytancıoğlu, “Uzunköprü stadı CHP iktidarında yapılacak”

ABONE OL
28 Mart 2023 10:38
Gaytancıoğlu, “Uzunköprü stadı CHP iktidarında yapılacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun soru önergesine cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Uzunköprü Ergene Stadının ilk ihalesinin teklif veren olmaması ikinci ihalenin ise yüksek teklif verilmesi nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Bakan Kasapoğlu üçüncü bir ihale için çalışmaların sürdüğünü de ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı tarafından soru önergesine verilen cevabı değerlendiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Bakanın cevabından anladığımız Uzunköprü Ergene Stadının da Yeni Edirne Stadı gibi CHP iktidarında yapılacağıdır. AKP Edirne’ye hak ettiği yatırımları yapmıyor. Ülkede maliyet hesabını yapabilen kimse kaldı mı? Her gün zam gelmeyen bir şey var mı? Önünü gören, ‘bugün bu fiyattan aldığım ürünü yarın şu fiyattan satarsam yerine yenisini koyarım’ diyebilen bir esnaf var mı?

Şimdi maliyetler gerekçe gösterilerek Ergene tadının ihalelerini iptal edenler hangi ülkede yaşıyorlardı? İnşaat maliyetleri yıllarda kaç kat arttı haberleri yok mu? Beşli çeteden birilerinin alacağı kadar büyük bir ihale olsaydı o maliyetlere bakılmaz şimdiye çoktan ihaleler yapılmış olurdu.

Sonuç olarak hesapsız kitapsız yola çıkılmış Ergene stadı yıkıldığıyla kalmıştır. Bu iş bilmez AKP iktidarını 14 Mayısta sandığa gömdükten sonra yeni stadımızı ve Edirne’nin yapımını beklediği diğer işleri bir bir tamamlayacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.