DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.422,770,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Gazi İlkokulunu kapatmayın’ çağrısı!

‘Gazi İlkokulunu kapatmayın’ çağrısı!

ABONE OL
6 Kasım 2021 18:01
‘Gazi İlkokulunu kapatmayın’ çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin en eski okullarından biri olan Gazi İlkokulu’nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması gündemde. Buna karşın bir araya gelen siyasi parti, dernek ve STK’lar okulun güçlendirilmesini veya yıkılıp yeniden yapılmasının talep ettiler.

Kentin en eski okulları arasında yer alan tarihi Selimiye Cami arkasında bulunan olan Gazi İlkokulu için İstanbul Aydın Üniversitesi 2013 yılında ‘depreme karşı dayanıksızdır’ raporu verdi. Şu sıralar ise okulun yıkımı tekrar gündemde.  Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin’de okulun önünde basın açıklaması yaparak okulun kapatılmamasını istediklerini söyledi. Veli Der’in açıklamasına CHP, İYİ Parti, Roman Eğitim Gönülleri Derneği, Kent Konseyi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Emekli Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim İş, Eğitim Sen de destek verdi.

Aytekin, 2013 yılında Aydın Üniversitesi tarafından depreme dayanıksız raporu verilen okulun, bu yıl eğitiminin sonlandırılmak istendiğini, okulun depreme karşı güçlendirilmesini ya da yıkılıp yerine yeninin yapılmasını istediklerini söyledi.

İyi Parti İl Başkanı Ekrem Demir, Gazi İlkokuluyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Edirne Milletvekili İyi Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar tarafından soru önergesi verildiğine dikkat çekti. Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Gazi İlkokulunun Edirne’nin en köklü okullarından biri olduğunu belirterek, yıkılıp tekrar yenisinin yapılmasını istediklerini ifade etti. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, okulun roman çocukların diğer çocuklarla birlikte kaynaştığı örnek okullardan biri olduğunu belirterek, “bu okulun kapatılması, birçok roman çocuğun okuldan kopuşunu kolaylaştıracaktır” dedi. Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, “farklı niyetlerle bu okul yıkılırsa üzülürüz, kültürümüz yok olur” şeklinde konuştu. Eğitim Sen Başkanı Özer Demir’de okulun kapatılmasına eğitimci olarak üzüldüklerini vurguladı.

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.