DOLAR 32,3271 0.21%
EURO 35,1283 -0.12%
ALTIN 2.306,601,29
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22911263,63%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gazi Mihal Bey hamamı mezbelelik halde”

“Gazi Mihal Bey hamamı mezbelelik halde”

ABONE OL
26 Ocak 2022 11:51
“Gazi Mihal Bey hamamı mezbelelik halde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, “Edirne’ye her yıl milyonlarca turist geldiği göz önüne alındığında Kapıkule’den giriş yapan turistlerin ilk gördükleri tarihi eser olan Gazi Mihal Bey hamamının mezbelelik halinde olması gelenler üzerinde kötü bir intiba bırakarak şehrimizin turizm yüzünü olumsuz etkilemektedir” dedi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, tarihi Gazi Mihal Bey Hamamı’nın durumunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

600 YILLIK TARİH

Milletvekili Çakırlar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde; Edirne’de II. Murad döneminde 1422 yılında yaptırılan Gazi Mihal Bey Hamamı’nın, atıl vaziyette bırakılması sebebiyle günden güne kaybolduğunu söyledi.

“ECDAT YADİGARI YAPIYA ZARAR VERİYOR”

Hamamın etrafında herhangi bir koruma önlemi alınmamasından dolayı alanda define arayışları ve kötü amaçlı kullanımlar yapılmakta bu durumun ecdat yadigarı yapıya zarar vermekte olunduğuna dikkat çeken Milletvekili Çakırlar, “Vakıflar Genel Müdürlüğü yaklaşık bir buçuk yıl evvel hamamın proje çalışmalarında sona gelindiğini ve restorasyon çalışmaları için onarım kararını aldıkları ifade edilmişti” dedi.

BAKAN ERSOY’A SORULAR

Milletvekili Çakırlar, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti;

1-Gazi Mihal Bey Hamamı proje çalışmaları ne aşamadadır?

2-Gazi Mihal Bey Hamamı restorasyon çalışmaları ne zaman başlayacaktır?

3-Gazi Mihal Bey Hamamı restorasyon çalışmaları başlamayacak ise alanın koruma altına alınmasını düşünüyor musunuz?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.