DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçmiş yeniden meclis başkanı

Geçmiş yeniden meclis başkanı

ABONE OL
1 Nisan 2021 18:04
Geçmiş yeniden meclis başkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde başkanlık seçimi yapıldı. CHP adayı Mehmet Geçmiş 28 oyun 17’sini alarak tekrar İl Genel Meclisi Başkanı oldu. AKP adayı Nedret Akbulut ise 11 oyda kaldı. Mecliste ayrıca İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekilliği görevine Vali Yardımcısı Yusuf Güler atandı.

Edirne İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumları başkanlık seçimiyle başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) mevcut meclis başkanı Mehmet Geçmiş ile AK Parti adayı Nedret Akbulut başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamada toplam 28 oyun 17’sini alan Geçmiş tekrar 3 yıllığına İl Genel Meclisi Başkanı seçilmiş oldu, Akbulut kalan 11 oyu alarak seçimi kaybetti. Geçmiş daha önceki zamanlarda olduğu gibi parti ayrımı gözetmeden, herkese eşit yaklaşarak görevi yürüteceğini belirterek, “3 partiden 28 üyemiz var. Millet İttifakı adayı olarak 17 oy almış bulunmaktayım. Önce CHP ve İYİ Parti grubuna desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ben AKP’nin de İl Genel Meclisi başkanıyım. Bundan önce nasıl tarafsızca herkese eşit bir şekilde yaklaşarak düşüncelerini ifade etmelerine olanak sağladıysam, bundan sonrada bunun böyle olacağının bilinmesini isterim” dedi.

Ayrıca meclis 1. Başkan Vekilliğine CHP’den Erdoğan Gümülcineli, 2. Başkan Vekilliğine de yine CHP’den Halil Akdağ 17 oyla seçildi.

VALİ YARDIMCISI GÜLER VEKALETEN GENEL SEKRETER OLDU

Mecliste ayrıca mevcut İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Alaaddin Uğur’un yerine Vali Yardımcısı Yusuf Güler atandı. Güler’in hem Vali Yardımcılığı görevini hem de vekaleten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüteceği belirtildi.

Mecliste bir konuşma yapan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Yusuf Güler, görevini ekip ruhu ile birlikte gerçekleştireceğini belirterek, “Edirne her alanda turizmiyle, tarımıyla ve sanayisiyle parlayan bir yıldız. Amacım kuruma pozitif katkılar sağlamak. Devraldığımız yerden bir adım ileriye götürmek. Ekip ruhu içerisinde, iletişim halinde olarak İl Özel İdaremizin kaynaklarını amaçları doğrultusunda harcayarak tüm köysel ve kentsel çalışmaları yürütmek. Üst yapı yatırımlarını en optimal, en şeffaf, hesap verilebilir şekilde yapmak” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.