DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22971372,41%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç raketçilerin il birinciliği mücadelesi

Genç raketçilerin il birinciliği mücadelesi

ABONE OL
11 Mart 2020 10:08
Genç raketçilerin il birinciliği mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne okullar arası küçükler tenis il birinciliği yarışmaları başladı. Kızlarda 3, erkeklerde 4 okul olmak üzere mücadele veren öğrenciler, Türkiye turnuvalarına kenti temsil etmek için ter döküyor. Kızlarda il birinciliğini Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İlköğretim Okulu sırtlarken, erkeklerin mücadelesi ise dün itibari ile başladı.

“TÜRKİYE TURNUVASI İÇİN ERKEKLERDE 4 OKUL MÜCADELE EDECEK”

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü ve İl Temsilcisi Aşkın Arda, “Şu anda okul sporlarında küçük kızlar ve küçük erkekler iki kategori var. İl birinciliği Yarışmaları var. Burada birinci olan okul, Edirne’yi temsilen belirlenen illerde diğer illerin okullarıyla birincilik müsabakalarını gidecekler. Kızlarda 3 okul, erkeklerde 4 okul katıldı. Kızlarda Özel Bahçeşehir Koleji, Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İlkokulu, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İlkokulu, erkeklerde Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu, Bahçeşehir Koleji katılacak. Erkeklerin 2 gün sonra bitecek. Kızların ki geçen hafta başladı ve dün bitirdik. Dün itibari ile kızların 1.si Efkan Yıldırım İlköğretim Okulu, 2. Bahçeşehir Koleji, 3. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu oldu. Şimdi erkeklerin il birinciliği yarışmaları var. Her gün iki okul birbiri ile 2 tekler bir çiftler maçları yaparak yarışıyorlar. Yarışmalarda en fazla okulu yenen okul Edirnemiz’i temsilen Türkiye Turnuvasına gidiyor” dedi.

“MİLLİ TAKIMIN BİR ALT SEVİYESİNDE SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”

Büyük şehirlerde ki turnuvalara gitmek için yol problemi olsa da Edirne içinde diğer kurumlarında desteği ile ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Antrenör Aşkın Arda “Edirne’de bu konuda tesislerimiz bayağı bir çoğalmaya başladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak halkımızı okullarımızı destekliyoruz. Özel kulüp olarak iki tane performans kulübümüz var. DSİ zaten köklü bir kurum onlarda bize destek veriyorlar. Kurulan Performans Tenis Kulübümüz var. Onlarda buralarda hizmet veriyorlar. Edirne olarak Türkiye’de ilk 10’un ve 20’nin için iş yapabiliyoruz ama büyük şehirlere uzak olduğumuzdan dolayı, bir yol sorunumuz var. Ama mlli takımın bir alt seviyesinde performans sporcusu yetiştiriyoruz. Bu çocuklara hizmet veriyoruz. Okullarda tenisler az olduğu için genelde takım sporlarına yöneliyorlar. Ama meraklı olan çocukları eğitip onları da görsel olarak vitrine çıkartıp buralarda diğer çocuklarında ilgisini çekmeye çalışıyoruz” şeklinde sözlerine yer verdi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.