DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20832633,09%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gençliğin bayramı    

Gençliğin bayramı    

ABONE OL
20 Mayıs 2022 09:57
Gençliğin bayramı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun kaderini çizecek olan 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 103’üncü yıldönümünde, Türk gençliği yine büyük heyecan ve gururla bayram sevinci yaşadı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşku içinde kutlandı.

Kentte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 25 Kasım Stadı önünde oluşturulan kortejle başladı.  Kortejdeki öğrenciler, belediye bandosu eşliğinde taşıdıkları dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı’nda ki tören Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak tarafından çelenk sunumu ile başladı. Çelengin sunulmasının ardından Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız seslendirildi.

“DİRENİŞİN İLK ADIMI”

Günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnişin ilk adımı olduğuna dikkat çekerek, “Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını dünyaya ilan ettiği gündür. Aziz milletimiz istiklal savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza etmiş, her türlü zorluğa göğüs gererek canı pahasına vatanını ve bayrağını korumasını bilmiştir. Bu kahraman milleti küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları sonuçsuz kaldığı gibi bu büyük mücadele ile dünyadaki ezilen milletlere örnek olunmuş, evrensel bir değer halini almıştır” dedi.

 

“MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKARAK GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Gençlere seslenen Ak, şunları söyledi; “Milletimiz sizden ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmanızı, bu kutsal değerleri yaşatarak gelecek nesillere aktarmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanıza, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmenize önem veriyoruz. Bunun hem milletimizin hem de insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet eden bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Zamanların ruhunu anlamak, gelişmeleri doğru tahlil edebilmek için çok okumalı, çok araştırmalı, mevcut bilgimizi doğru kaynakları kullanarak yenilemeli, istidat ve kabiliyetlerimizi geliştirmeli teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Evrensel değer olarak kabul gören demokrasiyi, insan haklarını, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı ve demokratik değerlere bağlılığı hukukun üstünlüğünü özümsemelisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; sevgili gençlerimizin, saygıdeğer Edirneli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Müdür Selim Ak’ın konuşmasının ardından anıttaki tören sona erdi.

Törene; kurum müdürleri, gaziler, siyasi parti ve STK’ların temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SARAÇLAR’DA GENÇLİK ŞÖLENİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi’nde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Şöleni düzenlendi. Etkinliklerde; “Geleneksel Spor Dalları, basketbol, voleybol, cimnastik, tenis, boks, badminton, pandomim gösterisi, yüz boyama etkinliği, satranç, mangala, bileklik yapma, akıl ve zeka oyunları ile şişme oyun gruplarından zıpla yapış, şut becerisi, şişme dart, vr gözlük, Dene Yap Atölyeleri  Ürün sergisi” sunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.