DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7439 -0.01%
ALTIN 2.490,150,24
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20475172,35%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

GERB lideri Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

GERB lideri Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi

ABONE OL
7 Temmuz 2021 17:56
GERB lideri Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisi lideri ve eski Başbakan Boyko Borisov, 3 Temmuz’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmenin başlangıcı, Borisov’un Facebook sayfasından canlı yayınlandı.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Erdoğan’a “Sizi iyi gördüğüme sevindim” diyen Borisov, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerden dolayı sevincini dile getirdi.

Borisov, “Sınırda göç baskısını durdurmayı başardık, Balkan Akım projesini gerçekleştirdik. Bütün bunlar için teşekkürler!” diye ifade etti.

Erdoğan, “Göçmen politikasını bu bölgede en iyi uygulayan Türkiye oldu. Değerli dostum Boyko ve gerçekten çok iyi bir göç politikası uyguladık. Karşılıklı iletişimimizi iyi kurduk. Sayın Borisov da Avrupa Birliği’nde bunun gerçek yüzünü aynı şekilde ortaya koydu. Çünkü bizim Bulgaristan’ı zor durumda bırakma hakkımız yok. Göçmen politikalarında dayanışmamız aynen devam edecek. Kapılarımızı aynı şekilde koruyacağız. Haftaya pazar günü yapılacak seçimlerde tüm Bulgar halkına birlik, beraberlik ve dayanışma diliyorum” diye kaydetti.

Borisov, Bulgaristan sınırlarının göç baskısından korunmasından dolayı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

GERB lideri, “Bulgaristan’daki Müslümanlar, iki ülke ve halk arasında bir dostluk köprüsü oluşturur” diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.