DOLAR 32,5576 0.04%
EURO 35,0207 0.44%
ALTIN 2.422,770,01
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gezi davasının yıl dönümünde mahkeme kararına tepki

Gezi davasının yıl dönümünde mahkeme kararına tepki

ABONE OL
26 Nisan 2023 10:25
Gezi davasının yıl dönümünde mahkeme kararına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gezi Davası karar duruşmasının birinci yıl dönümü nedeniyle TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamada bulunan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararlarının, siyaseten verilmiş bir karar olduğunu savunarak, bu kararların hükmünün de, siyasi iktidarın ömrü kadar olduğunu söyledi.

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu adına TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, Gezi Davası karar duruşmasının birinci yılında basın açıklaması yaptı.

Yanılmaz, aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odasının Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarının 1 yıldır, Osman Kavala’nın ise 5 buçuk yıldır Gezi Direnişini örgütledikleri gerekçesiyle cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Yargı sürecinin hukuk ve adalet anlayışının çarpıklığının en somut göstergesi olarak tarihe geçtiğini belirten Yanılmaz, “Siyasi iktidar hukuku, kendi gelecek planı önündeki engelleri ortadan kaldırmanın bir aracı olarak kullanmaktadır. Siyasi iktidar hukuku, siyaseten hesaplaşmaktan, siyaseten yüzleşmekten korktuğu gerçeklerden kaçmanın bir aracı olarak kullanmaktadır. Dostlarımız suç işledikleri için değil, halkın çıkarlarını savundukları için, Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için, iktidarın rant projelerine karşı çıktıkları için, mesleki sorumluluklarının gereğini yerine getirdikleri için cezaevindeler” dedi.

Gezi Direnişinin arkasında dimdik durduklarını, Gezi Davasında yargılanan ve ceza alan arkadaşlarının da yanında dimdik durmaya devam ettiklerini belirten Yanılmaz, “365 gündür sürdürdüğümüz Adalet Nöbetleriyle, arkadaşlarımıza desteğimizi, arkadaşlarımızla dayanışmamızı dosta düşmana gösteriyoruz. Tutuklu arkadaşlarımıza verilen ve hiç azalmadan devam eden toplumsal destek onların mücadelelerindeki haklılıklarının göstergesidir” dedi.

Gezi Davası’nın, ülkemizdeki diğer pek çok örneği gibi hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu savunan Yanılmaz, “Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararları, siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de siyasi iktidarın ömrü kadardır. İnanıyoruz ki 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede adaletin yeniden işlemeye başlayacak. Yargı organları iktidarın talimatlarına göre değil hukuka göre karar vermeye başlayacak. Ve arkadaşlarımız özgürlüklerine yeniden kavuşacak. İnanıyoruz ki yirmi gün sonra bambaşka bir ülkeye uyanacağız. Tüm dostlarımızla, özgürce, umutlu bir geleceği hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.