DOLAR 32,5822 0.29%
EURO 34,7413 -0.11%
ALTIN 2.520,561,47
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1992222-0,51%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gıda denetim seferberliğine destek

Gıda denetim seferberliğine destek

ABONE OL
18 Şubat 2020 10:27
Gıda denetim seferberliğine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Gıda Denetimi Seferberliği başlatıldığını belirterek, denetimlerin ilk ayağının süt ve süt ürünleri olduğunu ve denetimleri desteklediklerini söyledi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde gerçekleştireceği ürün bazlı  gıda denetim seferberliğinin ilk ayağı olan süt ve süt ürünlerinin denetimleri konusunda açıklamada bulundu.

Suiçmez, denetimlerin süt ve süt ürünlerinden başladığını ardından et ve et ürünleri, arıcılık ürünleri, bitkisel yağ, margarinler, baharatlar, çaylar ve takviye edici gıdalar denetleneceği bildirdi.

“İNSAN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY OLAMAZ”

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yapacağı bu uygulama çok yerinde, acilen bu uygulamaya geçilmesi lazım. Denetimler ne kadar sıkı olsa da ülkemizin coğrafyası büyük ve insan sağlığınla oynamaya devam ediliyor. Bununla ilgili birde kanun teklifi var. Meclise gelmiş olabilir. Bu cezai durumların arttırılması ile ilgili. İnsan sağlığınla oynayan insanlara kelime yakıştıramıyorum. Bunlara bugüne kadar para cezası uygulanıyordu. Sayın bakanımız bunu da gündeme getirdi. Kanun teklifi üzerinde çalışmaları var. Bu cezaların acilen yürürlüğe girmesi lazım. WhatsApp hattı girmesi gerekiyorsa, WhatsApp hattı girmesi lazım. Hapis cezası gerekiyorsa, hapis cezası verilmesi lazım, hatta bunu yapanlara ömür boyu ticaretten men cezası gelmesi lazım. Dünyada bir sürü olaylar oluyor. İnsan sağlığından önemli hiçbir şey olamaz. Edirne’de süt ve süt ürünleri olsun, et ve et ürünleri olsun bizim yerel esnafımız, üreticimiz için hiçbir tereddüttü olmaması için altına imzamı atarım. Bizim üretim yerlerini ben kendim biliyorum. Üreticiden çıkıp sanayi tesislerine gidene kadar, mamul ürün haline gelene kadar bütün evreleri biliyorum. Son derece hijyen kurallarına ve insan sağlığına uygun şartlarda üretiliyor. Edirne halkına tavsiyem şudur; yerli süt ve süt ürünlerini tercih etsinler. Kesinlikle hiç tereddütleri olmasın. Bence çok yerinde bir uygulama. Bugüne kadar cezai yaptırımlar oldu ama ben daha sert kuralların gelmesi gerektiğine inanıyor ve destekliyorum. Güzel bir uygulama” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.