DOLAR 32,5385 0.1%
EURO 34,8289 0%
ALTIN 2.496,010,48
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20863501,08%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girişimcilere e-ihracat anlatıldı

Girişimcilere e-ihracat anlatıldı

ABONE OL
16 Nisan 2021 18:01
Girişimcilere e-ihracat anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (EDİSAD) ve Edirne Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) tarafından E-İhracat toplantısı düzenlendi. Toplantıda E ihracat yapan veya ilgi duyan girişimcilere yönelik WORLDEF Etkinlik Müdürü Ali Cevat Ünsal tarafından bilgilendirme yapıldı.

EDİSAD ve ESMMMO ev sahipliğinde ESMMMO toplantı salonunda E-İhracat konusunda dış pazarda ticaret yapmak isteyenlere ve ilgi duyan girişimcilere yönelik sunum yapıldı. Toplantıya EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Haluk Kaba, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Edirne İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, WORLDEF Ali Cevat Uysal ve girişimciler katıldı.

“ANNEMİZ BİZİ DAHA BEBEKKEN BUGÜNLERİ BİLİYORMUŞÇASINA E BEBEĞİM E DİYE BÜYÜTTÜ”

Ticari savaşlarında öne geçmek, kazanmak ve ben de varım demek için üretmek ve ürettiğini pazarlayıp satmak gerektiğini belirten ESMMMO Başkanı Haluk Kaba, “Sadece malların değil, hizmetlerinde üretilip satıldığı günümüzde hemen hemen her şey elektronik ortama taşınmıştır. Yani E hizmetler olarak karşımıza çıkmıştır. E ihracat sistemlerinin de ihracatımızı kolaylaştıracağını, üreten ve ihraç eden müteşebbis işletmelerin önünü açacağını şimdiden söyleyebiliriz. Gelecek çok yakında gelecek, hazırlıklı olmak gerekecek. Annelerimi. Bizleri bebekken büyütürken bugünleri biliyormuşçasına e bebeğim e diye büyüttüler. Ne varsa annelerde var” dedi.

“İŞ DÜNYASINDA PASTAYI BÜYÜTMEMİZ LAZIM”

EDİSAD Başkanı İsmet Açıkgöz de bu toplantının benzerini Çorlu’da dinlediği ve çok beğendiğini belirterek, “Toplantıdan dinlediğim cümlelerden faydalandım 15 gün içinde işime yarar oldu. Biz iş dünyasında bu pastayı büyültmemiz lazım. Pasta her ne kadar içeride büyükse de buradan dünyanın herhangi bir yerine cesaretle herhangi bir şeyi satma fikri oluşacak diye düşünüyorum” dedi.

“E-İHRACATTA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM SÜRECİNDE YARDIMCI OLUYORUZ”

WORLDEF Etkinlik Müdürü Ali Cevat Ünsal gerçekleştirdiği sunumda, “Bizim burada ki programın nihai amacı, ticaret yapan ve bu ticarete uygun ürün ve hizmeti olan kişileri, kurumları e- ihracata yönlendirmek. Temel sebebi de malum ülkede ki satış karlılığıyla, yurtdışında ki satış karlılığı farklı. Bizim burada yol açmamız gerekiyor. En azından ilham olmak ve teoride ki bilmedikleri bazı konuları bildirmek için. Dolayısıyla biz bu tip etkinliklere konunun uzmanlarını getiriyoruz. İlk etapta danışmanlık süreci, eğitim sürecinde yardıma ihtiyacı varsa WORLDEF olarak yardımcı oluyoruz. Bunun dışında E ihracat yazılımı yapılması gerekiyor. Bu bir web sitesi olabiliyor, kişiler kendi sitelerini yayınlamak, o sitede kendi ürününü sergilemek, fotoğrafında da içeriğine kadar, sonra yaptığı satışların ödemesini almak gerekiyor. Ödeme sistemleri konusunda da uluslararası bir kurumu getiriyoruz. Yine o da uzman olarak ödeme sistemleri ile alakalı bilgileri aktarıyor. Çünkü dünyanın farklı farklı yerlerinde ilginç ödeme sistemleri var. Bunun dışında danışmanlık süreci ile alakalı çeşitli bilgiler aktarıyoruz. Global Pazar yerlerinde ne gibi parametreler var. Hangi ülkede nasıl satış yapılabilir, hangi ülke de nasıl fiyatlandırma yapılabilir gibi. İşin bir de devlet teşvik boyutları var. Bu alanda da uzmanımız çıkıyor, hangi segmenttte nasıl bir teşvik alınabilir, devlete ne şekil başvurabilir bununla alakalı bilgi aktarıyor. Bir de marka tescil sistemimiz var. Kişiler kendi marka ya da ürünlerini yurtdışında pazarlarken belirli dinamiklere dikkat etmek zorunda. Çünkü o ürünün işlemin ya da markanın yurtdışında da patenti olabilir. Bir de işin depo yönetimi boyutu var. Onunla da alakalı uzmanımız konuşuyor. Ürünlerimizi, stoklarımızı nasıl kontrol altında tutabiliriz. Pazar yerlerinde nasıl satacağız gibi. E ticaret yurtiçinde yapılan işlem, e ihracat ise yurtiçinde yaptığımız kargo gönderim işlemini tamamen yurtdışına yapmak. Yani bugün Almanya’dan bir kişi sitenize girip bir ürünü alabilir, sizde o ürünü kargoyla yurtdışına yollayabilirsiniz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.