DOLAR 32,6361 0.39%
EURO 34,8752 0.15%
ALTIN 2.493,420,37
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20709973,31%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gökerküçük, “Ellerinde resmi belge yok”

Gökerküçük, “Ellerinde resmi belge yok”

ABONE OL
9 Aralık 2022 12:00
Gökerküçük, “Ellerinde resmi belge yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, Millet Bahçesi için çalışmalara başlanmak için kapatılan Edirne Kent Ormanı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Söğütlük ile ilgili hukuki süreç tamamlanmadan inşaat tabelası asılmasının hukuki olmadığını dile getiren Edirne Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına konuşan Ziya Gökerküçük, tellere asılan görsellerin izinsiz olduğunu ve ayrıca görsellerle incelenen projenin ilgisi olmadığını ifade etti. Bu projenin derhal durması gerektiğini savunan Gökerküçük, hem TOKİ’nin hem de ihaleyi alan firmanın elinde resmi belge olmadığını iddia etti.

“NE TOKİ’NİN NE DE İHALEYİ KAZANAN FİRMANIN ELİNDE RESMİ BELGE YOK”

Edirne Söğütlük Doğal Kalsın Platformu adına Söğütlük Kent Ormanı önünde açıklamada bulunan Ziya Gökerküçük, “Değerli Edirneliler görüyorsunuz ki asırlardır kullandığımız Söğütlük Kent Ormanının kapısı kapatılmış ve inşaat tabelası dikilmiş. Daha öncesinde de tellere görseller asılmıştı.  Öncesinde kapının kapatılmasını, Orman Müdürlüğü tarafından ağaçların bakımı ve temizliği için olduğunu sandık. Çünkü ormanın bakımı gerçekten gereklidir. Bunu yıllardır kentliler zaten istiyor. Çünkü güvenlik için gereklidir.  Öte yandan burasının bakımsızlığı gerekçesiyle millet bahçesine dönüştürüleceğini söylemişti Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri. Ama baktık ki tabela da asılıyor, iş anlaşıldı ki giriş Millet Bahçesi amacı ile kapatılmış.  Yani çok basit düşünsek bile katmerli suçlar işleniyor burada. Birincisi; tellere görseller asılması kamuya ait alanın izinsiz şekilde kullanılması suç değil mi? Biz gidip komşumuzun tarlasındaki tellere “burada inşaat yapacağım” diye görsel asabilir miyiz? Daha yakın zamanda 128 milyar nerede diye soru soran bir afiş güvenlik güçleri tarafından kaldırılmadı mı? Ayrıca asılan görseller ile incelenen projenin ilgisi yok. İkincisi; hukuki süreç tamamlanmadan inşaat tabelası asmak ne kadar ahlaki ve hukukidir? Eğer gerekli evrakları temin ettik diyorsa firma veya firmaya yeri veren TOKİ yetkilileri kamuoyuna göstersinler. Üçüncüsü; ne TOKİ’nin ne de ihaleyi kazanan firmanın elinde resmi hiçbir belge yok. Olamaz zaten, olmamalı. Çünkü yarın garantisi olmayan bir iktidarın bürokratları dahi bu projeye evet diyemez. En yakın zamanda kendileri bunun hesabını vermek zorunda kalabilir. Hesap vermekten öte buna vicdanları, akılları, hukuki mevzuatları zaten olumlu imza atmalarını engeldir” diye söyledi.

“MİLLET BAHÇESİ İŞ VE İŞLEMLERİ DURMALIDIR”

Bu projenin Edirne’de yaşayanlara yarar sağlamayacağını ve durdurulması gerektiğini savunan Gökerküçük, “Bir projenin safhaları vardır. İnşaatların da, yatırımların da. Tüm kurumların görüşünü bildirdiği ve destek verdiği, amirlerin onayladığı bir projede her gün keyfe keder tadilat yapamazsınız. Düşünelim; konut yapıyoruz ve projemiz onaylandıktan sonra inşaata başlayabiliyoruz. Başladık ve bir ek yapmak istiyoruz. Yine aynı makamların değişikliği de onaylamasını bekliyoruz. Vatandaş olarak hepimiz için geçerli olan bu mevzuat şirketler için de geçerlidir. Hele resmi bir kurum olan TOKİ’nin bu kurallara uymamasını anlamakta zorlanıyoruz. Bu nedenle millet bahçesi iş ve işlemleri durmalıdır. Kent halkına yarar sağlamayacak, bilakis tahmin edilemeyecek zararlara sebep olabilecek bu yatırımın derhal durdurulması, durdurulmadığı takdirde ileride vuku bulacak zarar ve ziyanın bu yatırım dosyasında imzası olanlardan istenebileceği günler de gelecektir. Bu kentin insanları bu tür oldubittilere izin vermeyecektir.  Bu kentin sağduyulu kurumları, kentine duyarlı gönüllüleri bu duruma müdahale edecektir. Bu kentin idarecileri sağduyulu düşünüp telafisi mümkün olmayan bu yatırıma imza atmayacak ve bilimsel verileri sunarak karar mercilerine iletecektir” dedi.

“SÖĞÜTLÜK ORMANI’NA DOKUNMAK CİNAYETTİR, BU DAYATMAYI KENTLİ UNUTMAYACAK”

Fatih Mahallesi’ni işaret ederek bölgenin konutlaştığını ve burada bulunan nüfusun Millet Bahçesi’ne ihtiyaç olduğunu söyleyerek bu projenin hizmet değil nakit aktarma projesi olduğunu söyleyen Gökerküçük, “Hep söyledik yine söylüyoruz ki kentimizde yeşil alan sıkıntısı var. Daha geçen gün yerel basında yer aldı ki Şükrüpaşa Mahallesi’nin nüfusu 50 bini geçmiş. Fatih Mahallesi de benzeri artışla büyüyor. Otobana kadar binalarla dolmuş tarlalar. Buralarda yaşayan insanlara gerekli yeşil alanlar ve millet bahçeleri. Zaten orman olan ve kendi içinde asırlardır bir habitat oluşturan Söğütlük Ormanı’na dokunmak cinayettir.  Şu notu da düşmekte yarar var ki; Söğütlük Ormanı’na millet bahçesi yapılmasına gerekçe olarak bakımsız olması gösteriliyor. Ülkemizin tek taşkın ormanı olan bu alanın ağaçlarını korumak orman müdürlüğünün, bakımı da belediyenin işi olmalıdır. Ki bu niyet olduktan sonra kurumlar arasında protokollerle bu işler çözülür. Söğütlük Ormanına millet bahçesi yapılmak istenmesi iktidarın bir kanadındaki kişisel kazanç hırsı ve giderayak bir yerlere nakit aktarma amaçlıdır. Bu dayatmayı kentli unutmayacaktır. Ki yapılaşmanın yoğun olduğu yerlere yapılacak millet bahçeleri varken buraya yapılmasına karar verilmesinin bedeli ağır olacaktır.  Bu bir yatırım değildir; yatırım getirisi olan bir projedir. Bu bir hizmet değildir; hizmet halkın yaşamını kolaylaştırır. Bu bir nakit aktarma projesidir. Kentimize, kentlilerimize yatırım veya hizmet etmek isteyenler bunu akıl, bilim, hukuka uygun, doğaya uyumlu ve kentlinin çıkarları korunarak yapmalıdırlar.  Kentimizin yetkili makamlarından bir kez daha talep ediyoruz ki; kente ve kentliye hizmette birlik olunuz. Suçu bir yerlere atmanın hukuki dayanağı olabilir ama ahlaki dayanağı yoktur. Bu katliama dur deyiniz. Gelin dayanışma içinde ortak aklı bularak kentin gerçekten gerekli yerlerini yeşillendirelim ve millet bahçeleri yapalım” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.