DOLAR 32,3759 0.15%
EURO 34,9739 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BIST 9.124,330,49%
BITCOIN 2261730-0,46%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gönüllü gençlerin Atatürk sevgisi

Gönüllü gençlerin Atatürk sevgisi

ABONE OL
7 Ekim 2020 11:19
Gönüllü gençlerin Atatürk sevgisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli gönüllü gençlerin köy okullarındaki Atatürk Büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirdiğini belirterek, tüm Türkiye’ye çağrıda bulundu. Gürkan, “Haydi gençler! Edirneli gönüllü gençlerimizin başlattığı bu hareketi tüm Türkiye’ye yayalım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar bütün köy okullarının bahçesindeki Atatürk Büstlerini onaralım, bakımını yapalım. Ata’mızı bir kez daha gurur ve özlemle yad edelim” dedi.

Edirneli gönüllü gençler 37 köy okulunda Atatürk Büstlerinin bakım, onarım ve çevre düzenlemesini gerçekleştiriyor.

Gönüllü gençlerin Sarayakpınar Köyü’nde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gönüllü gençlerimizin Atatürk Büstlerinin bakımı, onarımı, tadilatı ve çevresinin düzenlenmesi ile ilgili çalışması başladı. Şuanda gençlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bugün Sarayakpınar Köyü’ndeyiz, eski ismiyle Sırpsındığı’nda. 1363’te Osmanlı Beyliğinin, devlete dönüştüğü savaş olarak kabul edilen Sırpsındığı Savaşı’nın geçtiği yerdeyiz. Burası Osmanlı için de çok anlamlı, önemli ve değerli bir bölge. 1363’te Hacı İlbey Komutasındaki Osmanlı Ordusu büyük bir savaşla galip gelir ve ardından Osmanlı Beyliği devlete;  devlet İmparatorluğa dönüşür.   Osmanlı İmparatorluğu’nun temelinin atıldığı, o savaşın galip gelindiği yerdeyiz” diye konuştu.

Sarayakpınar Köyü’ndeki Atatürk Büstünün gönüllü gençler tarafından bakım onarımı ve çevre düzenlemesinin yapılacağını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Buradan tüm Türkiye’ye çağrı yapmak istiyorum. Yıllardır köy okullarının kapatılması nedeniyle bakımsız kalan; onarımı, tadilatı ve çevre düzenlemesi yapılamayan bütün köy okullarının bahçesindeki Atatürk Büstlerini Belediyelerimiz ve gönüllü gençlerimiz tarafından düzenlenmesini ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirilmesi için tüm Türkiye’ye çağrı yapıyorum.  Haydi gençler! Edirneli gönüllü gençlerimizin başlattığı bu hareketi tüm Türkiye’ye yayalım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar bütün köy okullarının bahçesindeki Atatürk Büstlerini onaralım, bakımını yapalım.  Ata’mızı bir kez daha gurur ve özlemle yad edelim” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.