DOLAR 32,5939 0.36%
EURO 34,8629 0.35%
ALTIN 2.507,610,95
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gram altın bin 390 lirayı gördü

Gram altın bin 390 lirayı gördü

ABONE OL
1 Haziran 2023 12:23
Gram altın bin 390 lirayı gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gram altının bin 390 liralara gelmesini değerlendiren Kuyumcu Rahmi Cömert, ekonomik tablonun ortada olduğunu ve altının değer kaybetmeyeceğini savunarak kenarda parası olanın altına yaptırması tavsiyesinde bulundu.

“DÜĞÜN SEZONUYLA FİYATLARI ARTACAK KENARDA”

Altının değer kaybetmek yerine daha da yukarı çıkacağını savunan Cömert, “Şu an piyasalar yukarı yönde hareket edeceğini söylemiştik. Daha önce de yine aynı şekilde piyasalar yukarı yönde hareket etti. Bugün itibariyle altının gramı bin 393 TL civarında. Seçim öncesi fiyatlarımız bin 570 liraları gördü. Gelecekteki rakamlar yine orasıdır üstüne gelecek olan.  Düğün sezonunun başlamasıyla fiyatlar artacak. Talebin artmasıyla daha hızlı yukarı yönde hareket edecek diye düşünüyoruz. Yatırımcılarımızın kenarda parası olan varsa kesinlikle düşünmemesi, parasını altına yatırması önerilir. Altın uzun vadede en güvenli limandır ve kesinlikle değer kaybetmez. Böyle bir durum söz konusu olmayacaktır. Ekonomik tablo ortada olduğu için yatırımcılarımızı, müşterilerimizi bütün kuyumculara davet ediyoruz. Paralarını altına yatırsınlar, kesinlikle zarar etmezler” dedi.

“KORKMASINLAR YIL SONUNDA ALTIN 2 BİN LİRA OLACAK”

Vatandaşların altınla uzun vadede kazançlı çıkacaklarını savunarak, altına yatırım yapılması yönünde tavsiyede bulunan Cömert, “Biz kuyumcuyuz, ekonomiyi kuyumcular belirler. Kuyumcularda hareket varsa piyasada para vardır. Paralarını kesinlikle dolar yerine altına yatırmalarını öneriyorum. Özellikle uzun vadede kazançlı çıkacaklarını düşünüyorum. Buradan kendilerine altın almalarını daha güzel bir seçenek olarak öneriyorum. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasalar hareketlendi. Seçimler de bitti ve güven oluştu. Hükümet mecburen piyasalara güven vermeli, ama altının istikrarlı bir şekilde yukarı yönde hareket edeceğini buradan söyleyebilirim. İnsanlar paralarını altına yatırsınlar, kesinlikle korkmasınlar. En güvenli liman olduğunu söylüyorum. Yukarı yönde hareket edecek, tabii ki bin 500-bin 600 TL seviyesine çıkacak. Zaten bin 600 lirayı görmüş, altının geleceği yer orasıdır. Tabii ki orada da kalmayacak, uzun vadede yıl sonunda dediğimiz gibi 2 bin TL’yi göreceğiz. Fiyat geri gelmez, kesinlikle geri gelmeyeceklerini düşünmesinler. Şu an altının gramını bin 383 liradan satıyoruz. Çeyrek altının satış fiyatı ise 2 bin 418 civarında, Reşat altın ise şu an 9 bin 680 TL’den satılıyor. Bu fiyatlar alıcılara alım fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.