DOLAR 32,5818 0.07%
EURO 34,8829 0.02%
ALTIN 2.437,300,31
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21718110,17%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gribe karşı yoğurt

Gribe karşı yoğurt

ABONE OL
27 Ocak 2020 12:13
Gribe karşı yoğurt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Akbaba’nın, kış aylarında sık görülen soğuk algınlığı ve gribe karşı yoğurt tüketilmesini önerisine değinerek, “Özellikle ekşimsi olduğunda yoğurtların sağlık açısından daha faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu mevsimde tüketicilerimize bol bol yoğurt tüketmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Akbaba’nın soğuk algınlığı ve gribe karşı yoğurt tüketilmesini önerisini değerlendirdi.

“GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞNA YOĞURT”

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, süt ve süt ürünlerinin insan vücuduna faydalarının birçok bilimsel araştırmalar sonucunda tespit edildiğini hatırlatarak, “Maalesef zaman zaman ulusal basında süt ve süt ürünleri ile ilgili yanlış açıklamalar yapıldı. Ama en son Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Muhsin Akbaba ulusal basında bizim ne kadar doğru söylediğimizi açıkladı. Tıbben de nerdeyse tescillendi. Hocamız şu açıklamalarda bulundu. Özellikle kış mevsiminde grip, soğuk algınlığı ve çeşitli enfeksiyonlara karşı ev yapımı yoğurdun saydığımız hastalıklara karşı insan vücudunun direncini 10 kat daha arttırdığını tıbbi araştırmalar sonucunda belgeleyip tescil ettirmişler.  Bizim arzu ettiğimiz Türkiye’de ki bu tür profesörlerimize ihtiyacımız var. Özellikle gıdalar üzerinde bilgisi olanda olmayanda çıkıp zaman zaman konuşuyor. Ama bu tür bilime, araştırmalara dayalı konuşan değerli hocalarımıza ihtiyacımız var. Yıllardan beri söylediğimiz şeyleri böyle bir hocamızın da bizi teyit eder anlamda belgeli bir çalışma sonucunda ispatlaması bizi mutlu etti. Dediğimiz gibi özellikle söylediğimiz yoğurdu evde kendiniz yapın ama sokak sütçüsünden alın sütünüzü ama marketten alın ama mümkün mertebe yoğurdu kendiniz yapın. Özellikle ekşimsi olduğunda yoğurtların sağlık açısından daha faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Kış mevsiminde hastanelerden de duyuyoruz. Kendi etrafımızdan da duyuyoruz. Özellikle grip ve soğuk algınlığı vakası bu ara çok ciddi anlamda var. Bu mevsimde tüketicilerimize bol bol yoğurt tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Yoğurt hem vücudu dinlendiriyor. Hem de dediğimiz gibi bu tür hastalıklara karşı insan vücudunu 10 kat daha fazla direnç gösterdiği, sağladığı da tescillenmiş oldu. Kış mevsiminde yoğurdu bol bol tüketmeleri lazım” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.