DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8796 0.4%
ALTIN 2.493,960,40
BIST 9.576,510,55%
BITCOIN 21338825,35%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Güçlü kızlarımız yarının umudu”

“Güçlü kızlarımız yarının umudu”

ABONE OL
11 Ekim 2022 17:32
“Güçlü kızlarımız yarının umudu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde etkinlik düzenledi.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve Keşan’da bulunan tüm okullardan gelen öğrencilerin katıldığı etkinlik saat 12.00 sıralarında başladı.

Etkinlikte konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yarının umudu, güçlü kızlarımıza  şöyle seslendi: “Nazım Hikmet’in dediği gibi; <kızı olmalı insanın> diyerek dizelerine döktüğü gibi, canıyla canlandığımız, varlığıyla anlamlandığımız kıymetlilerimiz. Her birinizin, Dünya Kız Çocukları Günü’nü yürekten kutluyorum. Biz çok iyi biliyoruz ki, güçlü kızlar, güçlü yarınlar demektir. Dünyanın ancak, hayallerini gerçekleştiren kız çocukları ile güzelleşebileceğini hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Sizleri seviyor ve bu bilinç ile gelecekte iyi bireyler olmanız için çalışıyoruz. Siz değerli çocuklarımıza ve gençlerimize, özellikle de kız çocuklarımıza destek vermeyi, onları güçlendirmeyi en önemli görevimiz olarak görüyoruz. Çünkü bir kız çocuğunun hayatındaki küçük bir gelişimin; ailesini, çevresini, ülkesini ve hatta dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğuna inanıyoruz. Dışarı çıkıp şöyle bir etrafınıza bakın; Yapılan tüm yatırımların sizlerin bu başarıyı yaşamanız için yapıldığını göreceksiniz. Sizlerin eğitimde, istihdamda ve sosyal yaşamda daha da güçlenmeniz için biz hep yanınızda olacağız. Sizi bize veren Rabbimize binlerce kez şükürler olsun.” dedi.

Konuşmasında çocukların ailelerine de seslenen Mustafa Helvacıoğlu şunları söyledi: “Değerli anne ve babalar; çocuklarımız için yapabileceğimiz en iyi şey, kendileri için bir şeyler yapmalarına izin vermektir. Özellikle kız çocuklarımızın güçlü olmalarına izin verin. Hayatı, kendi kurallarına göre deneyimlemelerine izin verin. Evi toplarken, yemek hazırlarken veya çalışırken, size yardım etmelerine izin verin. Evet onlar çok kıymetli..! Ayaklarına taş değsin istemiyoruz. Ama… unutmayın bizlerin, yani anne ve babaların kalbi çocuklarımızın yaşam okulundaki sınıfıdır. Böylece, onların kendilerine daha çok inanmalarını sağlamış oluruz. Çocuklarınızın sizi dinlememesinden endişelenmeyin, oysa, sizi ve davranışlarınızı, her zaman izlediklerinden endişelenmelisiniz. Erkek çocuklarımız alınmasın ama ben bu vesileyle sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum… Sizleri gözlerinizden öpüyor, Dünya Kız Çocukları Gününüzü yürekten kutluyorum.”

Helvacıoğlu’nun ardından Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini aktardı.

Etkinlikte daha sonra Keşan Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.

Dünya Kız Çocukları etkinliği, günün anısına fotoğrafların çekilmesi, lunapark alanında eğlence ile sürdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.