DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,360,22
BIST 9.069,82-0,11%
BITCOIN 2265534-0,83%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gurbetçileri bezdirdiler

Gurbetçileri bezdirdiler

ABONE OL
9 Ağustos 2021 11:15
Gurbetçileri bezdirdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Bankalar Caddesi’nde bulunan trafik ışıklarında gurbetçileri hedef alan dilenciler, Edirnelileri bile davranışlarından dolayı isyan ettirdi. Koronavirüs sebebiyle uzun süre Türkiye’ye gelemeyerek vatan hasreti çeken gurbetçiler ise daha önceki yıllarda Kapıkule’den sonra direkt otobandan gitmek yerine, Edirne’den geçerek gitmeyi tercih ediyor.

Ancak bunu fırsata çevirmek isteyerek yaklaşık 3 haftadır her akşam ikişer, üçer kişilik dilenci grupları nöbetleşe şekilde trafik ışıklarına gelerek başta gurbetçiler olmak üzere lüks araç ve yabancı plakaları araçlara hücum ederek para talep ediyor. Kimi elindeki cam suyu ile gurbetçilerin istememesine rağmen camlarını siliyor, kimi ise arabanın yanından ayrılmayarak Edirne’den geçen gurbetçileri korkutuyor.

“DİLENCİLER AKŞAM GURBETÇİLERE KORKU SALIYOR”

Edirneli birçok esnaf ve vatandaş ise gurbetçilere bu yapılan davranışı kınadıklarını söyleyerek “Edirne gurbetçi akınına uğradı. Bu bir gerçek. Daha önceki yıllarda Edirne’ye bu kadar yoğun gelmiyorlardı. Direk otoban bağlantı yolundan İstanbul’a geçiş yapıyorlardı. Bu kadar gurbetçi arabası görmek çok zordu. Ama onlarda memleket hasreti ile dolmuş. Konuşmalarına da şahit oluyoruz. Ancak özellikle turizm kenti Edirne’yi görmek için gelen gurbetçiyi daha şehrin girişinde böyle karşılamak tamamen kötü reklam. Sanki arabalarını park etseler dilenciler, yankesiciler peşlerini bırakmayacakmış gibi hava veriyor. Covid var, adam ya da kadın fark etmez maskesi çenesi altında, gurbetçinin şoför kısmına gidiyor cam açık içeri kafasını sokuyor para istiyor bağırarak. Hangisine korksun gurbetçi? Gurbetçilerin çoğu gelmeden önce Edirne’yi araştırmış, hepsi memleketlerine geçmeden önce tarihi yerleri gezmek için Kapıkule’den girdiğinde burada bir otelde kalma planı yapmış. Belki de birçoğu da yapacaktı. Ama bu şahısların bu davranışı bu şehri bitiriyor. Ben olsam gelmem, bir daha otobandan devam ederim. Ama gurbetçinin bir soluklanmak için bir börekçiye, bir pastaneye, bir benzinliğe bile uğraması bu şehir için kazançtır. Ama buradaki dilenci tayfası ne yapıyor? Resmen sömürmek için saldırıyor” dedi.

“BUNLAR TÜRK PLAKALARI DEĞİL YABANCI PLAKALARI HEDEF ALIYOR”

Duygu sömürüsü yaparak aç kaldıklarını söyleyen dilenci grubunun ayrım yaparak sadece gurbetçilere yönelmesini sinirlenerek izlediklerini kaydeden vatandaşlar, “Bekçi ya da polis geldiğinde ‘Biz zorla istemiyoruz sonuçta, ekmek parası topluyoruz aç mı kalalım?’ diyerek duygu sömürüsü yapıyor. Ama işin aslı buradaki Bankalar Caddesi trafik ışıklarında İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve diğer şehrin araçları hem de lüks araçlar olmasına rağmen, bunlar yabancı plakalara yöneliyor sadece. Peki bunlar para kazanacak diye Edirne mi kaybedecek? Gündüz çarşıda kafe, ciğerci, dondurmacı, dönerci, lokanta hiçbir esnafı es geçmeden gurbetçileri otururken rahatsız ediyorlar. Gece de burada trafik ışıklarında. Edirne gerçekten sahipsiz mi? Bu yapılana şehrin yetkilileri artık müdahale etmesi gerek” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.