DOLAR 32,3227 0.21%
EURO 35,1464 0.03%
ALTIN 2.293,490,72
BIST 9.060,312,88%
BITCOIN 22895261,03%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Güreş sporunu yeniden canlandırdık”

“Güreş sporunu yeniden canlandırdık”

ABONE OL
30 Ocak 2020 16:08
“Güreş sporunu yeniden canlandırdık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stremtsi (Göklemezler) Krepost Güreş Spor Kulübü Başkanı Velatin Veli, “Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in sayesinde Stremtsi köyünde güreş sporunu yeniden canlandırdık. Otuz yıllık bir aradan sonra yine ülke şampiyonluğu kazanıyoruz. Bulgaristan’ın en başarılı serbest stil güreş antrenörlerinden biri olan Salim Naim, Stremtsi köyünden çıktı” diye kaydetti.

Kulüp Başkanı, “1984-1989 döneminde köyün her yıl ülkeye şampiyonluklar kazandırdığına dikkat çekti. Kırcaali güreş müsabakaları üç gün sürermiş.Güreş, geleneksel olarak Doğu Rodoplar’da güçlü bir spor dalı olmuştur. Daha sonra güreş geleneğine ara verilmiştir. Hasan Azis, Kırcaali Belediye Başkanı adayı olduğunda Stremtsi köyüne geldi. Ondan köyde güreş sporunun canlandırılmasına yardım etmesini istedik. Sözünü yerine getirdi. Onun sayesinde yakın zamanda yenilenmiş bir spor salonumuz var” diye anlattı.

Krepost Güreş Spor Kulübü, 2004 yılından beri yıldızlar ve gençler kategorilerinde ülkeye birçok şampiyonluklar kazandırdı. Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan güreşçimiz de var. Kulübün yetiştirdiği en parlak yetenekler arasında Can Bekir, Emre Ramadan ve Mert Ramadan yer alıyor. Geçen yıl erkeklerde Bayram Şaban, Bulgaristan şampiyonu oldu. Bu yıl Ruhan Rasim Bulgaristan şampiyonu oldu.

Velatin Veli, ”Dimitrovgrad’daki (Kayacık) spor okulunda Bulgaristan’ın umut vaat eden gençler yetiştiren antrenör Salim Naim ile gurur duyuyoruz. Kendisi aslen Stremtsi köyündendir. Spor yolunda ilk adımlarını burada attı. Kırcaali’deki eski spor okulunda okudu, fakat 10.sınıfta okurken okuldan uzaklaştırıldı. Daha sonra Dimitrovgrad’daki okulda okumaya başlayan Salim Naim, henüz öğrenci iken madalyalar kazanmaya başladı. 25 yıldır antrenörlük yapmaktadır. Her yıl çeşitli yaş grupları ve kategorilerde ülkeye 15 şampiyonluklar kazandırdı. Onun sayesinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazanılan 20’in üzerinde madalya sahibi olduk” diye ifade etti.

Kulüp Başkanı, Ruhan Rasim’in bu yılki başarılarından başka kulübün Bulgaristan şampiyonu olan Kırcaalili Georgi İvanov’un başarılarından dolayı da gurur duyduğuna dikkat çekiyor. Babası ona güreş sevgisini aşılamak için Stremtsi köyündeki güreş salonuna götürmüştür. Ruhan Rasim de Georgi İvanov da Salim Naim’in yönetiminde antrenman yapıyorlar.

Georgi İvanov, başarılarını Salim Naim’e borçlu olduğunu kaydederek, Atalay Süleyman’ın onun yeteneğini keşfettiğine dair iddialarını reddetti.

İvanov, ”Atalay, bana iki teknik bile göstermemiştir” dedi.

Salim Naim, bir güreşçinin son derece alçakgönüllü olması gerektiğini söyledi. Antrenör,”Gençlere çalışmayı öğretiyorum. Emek başarıyı doğurur. Şimdi Ruhan Rasim ve Georgi İvanov’un gerçek yeteneklerinin farkında olmamalarına izin vermememiz çok önemlidir. Güreş azim de gerektirir. Ancak o zaman Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu unvanlarını kazanabilirler” dedi.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.