DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2072616-2,11%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, çocuklarla tiyatro izledi

Gürkan, çocuklarla tiyatro izledi

ABONE OL
1 Aralık 2022 11:10
Gürkan, çocuklarla tiyatro izledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Gül Güzeli” isimli ilk çocuk oyununu ile sahne aldı. Çocuklar oyunu büyük bir heyecanla izledi, büyük keyif aldı. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çocuklarımızı birbirinden güzel tiyatro oyunları ile buluşturacağız. Çocuklarımız bazen sahnenin önünde bazen seyirci koltuklarında olacak ama bu şehrin çocukları tiyatroyla büyüyecek, sanatla büyüyecek, müzikle büyüyecek. İşte Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı bunun için var” dedi.

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Gül Güzeli” isimli ilk çocuk oyunu ile prömiyer yaptı. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda sahnelenen “Gül Güzeli” isimli ilk çocuk oyununu çocuklar büyük bir heyecan ve keyifle izledi. Oyunu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da çocuklarla birlikte izledi.

Oyun sonunda tiyatro oyuncularına teşekkür eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hüseyin Erdoğan’ın yazdığı ve yönettiği, 2005 Kültür Bakanlığı En İyi Oyun Ödülü’nü alan oyunun sezon boyunca her Çarşamba ve Pazar günleri tiyatroseverlerle buluşacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Okullarımız, toplu halde gelip oyunu izleyebilmesi için oyun Çarşamba günleri okul saatleri içerisinde sahnelenecek. Çocuklarımızın aileleri ile gelip birlikte izleyebilmesi için oyunumuz ayrıca her Pazar Saat:14.00’te perdelerini açacak. 2005 Kültür Bakanlığı En İyi Oyun Ödülünü alan oyunumuz, masallarından uyarlanmış pastoral bir oyun. Başarmak için çalışmanın, cesur olmanın ve dayanışmanın önemini masal havası içinde anlatıyor. Gül Güzeli adlı kız ile Karga’nın eğlenceli yolculuğunu anlatıyor” dedi.

Tiyatro sahnesinden çocuklara da seslenen Başkan Gürkan, daha birçok oyunu çocuklar ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Gürkan, “Çocuklarımız bazen sahnenin önünde bazen seyirci koltuklarında olacak ama bu şehrin çocukları tiyatroyla büyüyecek, sanatla büyüyecek, müzikle büyüyecek. İşte Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı bunun için var. 7’den 70’e herkesi tiyatromuza bekliyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.