DOLAR 32,5481 0.01%
EURO 35,0134 0.49%
ALTIN 2.434,520,48
BIST 9.771,070,50%
BITCOIN 2082821-4,06%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gürkan, “Edirnelilere yakışmıyor”

Gürkan, “Edirnelilere yakışmıyor”

ABONE OL
21 Eylül 2021 17:53
Gürkan, “Edirnelilere yakışmıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, nehirlere atılan çöplerin, çöp kutularına verilen zararın Edirnelilere yakışmadığını söyleyerek, nehir kenarlarını ve çevreyi kirletenlere tepki gösterdi. Edirne’deki ev kiralarına da değinen Gürkan, pandeminin zararını çocuklardan çıkarmanın yanlış olacağını ve ev kiralarındaki artış konusunda daha hassas olunması gerektiğini savundu. Edirne’de 11 okulda 15 sınıfın karantinaya alınması üzerine vatandaşlara seslenen Başkan Gürkan, aşıdan kaçmak yerine toplum sağlığı için aşı olunması çağrısında bulundu.

“AŞIDAN KAÇMAMAK, AŞI OLMAK LAZIM”

Toplum sağlığını ve çocukları riske atmamak için aşıdan kaçılmaması gerektiğini dile getiren Başkan Recep Gürkan “Valiliğimizin ve il Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlar gereği çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama dün akşam haberlerde de vardı, 41 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Aşı olmadığı için Covid oluyor. Ölmeden önceki son sözleri de herkese aşı olun çağrısı yapıyor. Lütfen aşı olun. Aşı gerçekten yaşam kurtarıyor. Bakın ben dördüncü doz aşımı oldum. İki Sinovac iki Biontech oldum. Emin olun daha huzurlu ve daha rahat geziyorum. Tabi ki tedbirlere elimden geldiğince riayet ediyorum. Kurallara uyuyorum. Ama aşı mutlak suretle gerekli. Bu pandemiyi başka türlü atlatama şansımız yok. Sadece kendimiz için değil bu, aşı olmadığımız da ailemizi çocuklarımızı, eşimizi, anne babamızı, arkadaşlarımızı ve içinde yaşadığımız toplumu da riske atıyoruz. Güvenliğini de tehdit altına sokuyoruz. O yüzden mutlak suretle herkesin aşı olması lazım. Bir örnek vereyim size, geçen gün sayın valimizle konuşurken üniversitelerin açılmasıyla terminalde yoğunluk olacağını konuştuk. Bugün Sağlık İl Müdürlüğümüz terminalde de aşılama yapıyor. Toplu olan yerlere gidiyorlar. Fabrikalara gidiyorlar. İmkanlar gerçekten çok fazla o yüzden aşıdan kaçmamak lazım, kaçınmamak lazım. İlla ben olmayacağım diyenlerinde tabi ki alınan kararlara ve kurallara mutlak suretle uymaları lazım. Çünkü hiçbirimizin bir başkasının sağlığını tehlikeye atma hakkımız yok. Aşı olmamayı bir hak görüyorsak, buna saygı duyarım ama toplumun diğer bireylerinin tehlikeye girmemesinin bizim temin etmemiz gerekir ve kurallara tamı tamına uymamız gerekir” dedi.

“11 OKULDA 15 SINIF KARANTİNADA”

Orta öğretimde sınıfların Covid sebebiyle karantinaya alınmasını değerlendiren Gürkan, “Okullarımızda maalesef Edirne’mizde 11 okulda 15 sınıf pandemi nedeniyle karantinaya alındı. Oralarda çalışmalar yapıldı. Yine bildiğim kadarıyla 4 öğretmenimizde Covid pozitif çıkmış. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Öğretmenlerimizin de okula giden çocuklarımızın aileleriyle beraber çok süratli bir şekilde aşılarını yaptırmalılar. Bunu geciktirmemeliler” dedi.

“PANDEMİDEKİ ZARARI EV SAHİPLERİ ÇOCUKLARDAN ÇIKARMAMALI”

Ev sahiplerinin öğrencilere yönelik yüksek kira uygulamaları konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kiralarla ilgili biliyorsunuz Edirne’mizde değil Türkiye’nin her yerine, özellikle pandemi sonrası pandemide ki boşluğu telafi edelim gibi bir anlayış var. Edirne’deki ev sahiplerini öğrencilere karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz pandemide oluşan zararlarımızı bu çocuklarımız üzerinden karşılayamayız. Lütfen daha duyarlı olalım. Daha hassas olalım. Onlar bizim geleceğimiz. Cumhuriyetin geleceği. Öğrencilere karşı lütfen daha duyarlı olalım” dedi.

“EDİRNELİLERE YAKIŞMIYOR!”

Nehir kenarlarında vatandaşların nehire ve çöp kutularına verdikleri zarar tepki gösteren Gürkan, “Nehir kenarlarını niçin açmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın daha keyifli ve güzel zaman geçirsin diye açıyoruz. Ama siz orada yediğinizi içtiğinizi oraya atarsanız, nehrin içine atarsanız olmaz bu. Bunu ne Edirne Belediyesi temizleyebilir ne çevre müdürlüğü temizleyebilir. Dünyanın hiçbir belediyesi bunu temizleme şansı yok. Bir gölete gidin. Vatandaş çekirdek yiyor, gölette oturuyor. Yav çekirdeğini ye kimse bir şey demiyor. Ama o çekirdeğin kabuklarını bir poşete at en yakın çöp kutusuna at. Bir şeyler içiliyor gazoz içiliyor, vesaire o şişeyi çöp kutusuna atmak varken, sağa sola atmak nedir. Edirne’ye, Edirnelilere yakışıyor mu? Nedir bu. Meriç kenarında çöp kovalarını yakıyor benim vatandaşım, kırıyor, parçalıyor. Yakışıyor mu benim vatandaşıma. Masaları, çocuk oyun guruplarına aynı şekilde. Hakikaten Edirnelilere yakışmıyor, insan olana yakışmıyor. Yani, bir şeylere ya da birilerine kızarak ortak mallarımıza, kamu mallarına zarar vermek kimseye bir şey kazandırmaz. Onların parası yine sizin cebinizden çıkıyor. Yenilerin parası yine sizin cebinizden çıkıyor. Tamir parası yine sizin cebinizden çıkıyor. Bunun bir mantıklı bir izahı yok. Burada güzel veya çirkin, eksik veya tam bir düzenleme yapıldı.  Gidip orada insanlar güzelce, ailesiyle eşiyle dostuyla, çocuğuyla güzelce keyifli zamanlar geçirsinler diye yapıldı. Ama biz her piknik yapanın nehir kenarında bir şeyler içenin başına adam koyamayız ki. Herkes kendi temizliğine yapma bu şehir pırıl pırıl olur. Kimse kusura bakmasın alınan da alınsın. Biz şehrimizi temiz tutacağız. Belediye de üzerine düşen görevi yapacak. Ama siz her yere çöp atarsanız her yere yediğinizi içtiğinizi bırakırsanız, rastgele onu temizlemek mümkün değil. Birde şu mantık var, ben vergi veriyorum belediye temizlesin, Allah aşkına böyle bir şey yok” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.