DOLAR 32,5921 0.11%
EURO 35,0257 0.52%
ALTIN 2.424,680,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095206-3,67%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gürkan, “Edirnespor’un yanında olacağız”

Gürkan, “Edirnespor’un yanında olacağız”

ABONE OL
9 Kasım 2022 10:40
Gürkan, “Edirnespor’un yanında olacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından Edirnespor’un 22 Kasım’da kongreye gideceğini ifade ederek, “Bu şehrin Valisi de Belediye Başkanı da var. Edirnespor’un sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Edirnespor için Vali H. Kürşat Kırbıyık ile beraber dayanışma yemeği düzenleyeceklerini belirten Gürkan, kimsenin kara kaşı, kara gözü için kulüp başkanlığı verilmediğinin altını çizdi.

Edirnespor Başkanı Nabi Kırmızı’nın istifasının ardından basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnespor’un 4 Eylül’de kongre yaptığını ve bu kongrede yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirlediğini hatırlattı.

Nabi Kırmızı’nın, 5 Ekim tarihinde bir istifa dilekçesi gönderdiğini belirten Başkan Gürkan, “İnsanlar vazgeçebilir, doğal bir süreçtir bu. 5 Ekim’de istifa dilekçesini gönderdikten sonra bu kez 18 Ekim’de noter kanalı ile istifa dilekçesini göndermiş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılmış. Nabi Kırmızı’nın kararına saygı duyuyoruz” dedi.

8 yıldır Edirnespor’a sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya da devam edeceklerini ifade eden Başkan Gürkan, “8 yıl içerisinde Edirnespor’u nereden nereye getirdiğimiz belli. 160 kişinin mal varlıklarının üzerinde 20 yıldır devam eden hacizler vardı. Bunları kaldırdık. Edirnespor’un borcu var mı? Evet. Geçmiş sezondan SGK, vergi, futbolcular… Toplam 600 bin borcu var. Edirnespor’un 20-25 yıllık borçlarını ödemişiz de 600 bin TL borç ödenmeyecek bir rakam mı?” diye konuştu.

“150 LİRADAN BİN KOMBİNE SATILAMADI, BEN EDİRNESPORLUYUM DİYENLERİ GÖRMEMİZ LAZIM”

Şehrin iş insanlarından ve yatırımcılarından az kişi haricinde Edirnespor’a destek görülemediğini kaydeden Gürkan, “Şimdi onları bir tarafa bırakıyorum kamuoyunda alttan alta kimsenin ismini söylemeyeceğim. Taraftarlar üzerinden bir operasyon yapılmaya çalışılıyor. İşte yok ona sahip çıkılmalı, yok buna sahip çıkılmalı, bana sahip çıkılmalı. Arkadaşlar, 8 yıldır bu Edirnespor’a sahip çıkan bir yönetim grubu var. Bir belediye var. Burada Edirnelilere de söyleyeyim. Edirneliler de maalesef ekonomik anlamda evet taraftarlarımız var ama onların ekonomik gücü yok zaten. Onlar bütün ekonomik güçlerine ama içeride ama deplasmanda takımların desteklemek için kullanıyorlar, harcıyorlar. Gariban insanlar bunlar ekonomik olarak. Gönülleri Edirnespor da. Ama Edirne’nin iş insanlarından, yatırımcılarından Edirnespor için çok azı dışında hiçbir şey görmüyoruz. Geçtiğimiz yıl 150 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Kombineler bin tane kombine satılamadı bu şehirde 150 liradan. Şimdi herkes Edirnespor, Edirnespor diyor. Ama Edirnespor da öyle olmuyor. Yani tanesi 150 lira olan kombineler satılamadı bu şehirde. O Edirnespor, ben Edirneliyim diyenleri görmemiz lazım” diye konuştu

“EDİRNESPOR’A ŞEHRİN VALİSİ DE BELEDİYE BAŞKANI DA SAHİP ÇIKIYOR”

Edirnespor da Vali Kürşat Kırbıyık ve kendisinin sahip çıktığının altını çizen Başkan Recep Gürkan “Geldiğimiz noktada sabah Sayın Valimizle görüştüm. Bu şehrin belediye başkanı da var, valisi de var. Gerektiğinde ellerini de gövdeleriyle taşın altına koyarlar. Şimdi de koyacağız zaten. Edirnespor’a şehrin belediye başkanı ve şehrin valisi sahip çıkıyor. Bu konuda hiç kimsenin bir tereddüttü olmasın. Taraftarın da bir tereddüttü olmasın. Başkanlar bırakabilir, yönetimden bırakanlar olabilir. Biz takımımıza da şehrimize de sahip çıkarız. Bizim görevimiz bu” dedi.

“2-3 MİLYON İÇİN EDİRNESPOR’U KİMSEYE BIRAKMAYIZ”

Edirnespor’un milyonlarca borcunu ödediklerini hatırlatan Başkan Gürkan “Bugüne kadar Sayın Nabi Kırmızı’nın Edirnespor için harcadığı para 2 milyon 600 bin TL bir para. O da niye bu kadar yüksek? Transferler de bunun içinde. Çoğu transfer zaten. Bu 2 milyon 600 bin TL’nin de 300 bin TL’si zaten kendisi tarafından geri alınmış durumda. istiyorsa biz o kalan 2 milyon 300 bin TL’yi de kendisine belli şartlarda öderiz. Bunda da bir sorunumuz yok. Yani 2 milyon 3 milyon için ne kimseye Edirnespor’u bırakırız ne de kimsenin parasının üstüne yatarız. Biz Edirnespor’un geçmiş 25 yıllık borçlarını, trilyonlarca borçlarını ödedik. Bunu mu ödemeyeceğiz? Edirnespor’umuza da sahip çıkarız. Futbolcularımızla, teknik heyetimizle, camiamızla Edirneliler de hiç merak etmesinler. Bu şehrin belediyesi de valiliği de Edirnespor için gereken her şeyi geçmişte de yapmıştır. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi

“EDİRNESPOR İÇİN KONGRE KARARI VE DAYANIŞMA YEMEĞİ”

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile dayanışma yemeği düzenleyerek şehrin iş insanlarını çağıracaklarını kaydeden Başkan Gürkan “Tabii Sayın Nabi Kırmızı’nın istifasıyla doğal olarak yönetim kurulu da hem yeni bir yönetim oluşturmak hem de yeni bir yönetim kurulu başkanı seçmek için 22 Kasım’da kongre kararı aldı. Kongrelerini yapacak arkadaşlarım. Yeni başkanlarını seçecekler. Yeni yönetimlerini oluşturacaklar. Artısıyla eksisiyle ve o şekilde Edirnespor yolumuza devam edecek. Biz de Sayın Valimizle beraber yakın bir zamanda bir dayanışma destek yemeği düzenleyeceğiz. İş insanlarımızı çağıracağız, yatırımcılarımızı çağıracağız. Edirne’nin iş camiasından yatırımcılarından bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.