DOLAR 32,3432 0.19%
EURO 35,1147 -0.21%
ALTIN 2.241,40-0,08
BIST 8.875,151,80%
BITCOIN 2037702-6,92%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan; “Verdiğimiz sıkıntının farkındayız”

Gürkan; “Verdiğimiz sıkıntının farkındayız”

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:16
Gürkan; “Verdiğimiz sıkıntının farkındayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kent genelinde devam eden alt yapı çalışmalarıyla ilgili, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sıkıntının farkındayız” diyerek, altyapı çalışmalarının planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi.

Gürkan, 2014 yılında Edirne Belediyesi’nin almış olduğu kararla 2 kat ve yukarısı tüm ev, apartman ve sitelerde hidrofor ve depo zorunluğu getirildiğini belirterek, depo ve hidrofor bulunan evlerin su sıkıntısı yaşamadığını söyledi.

Başkan Gürkan Saraçlar Caddesi’nde, gazetecilere yürütülen altyapı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alt yapının bir zorunluluk olduğunu ve çok uzun yıllardır ihmal edildiğini belirten Gürkan, şu ifadeleri kullandı; “Planladığımız şekilde gidiyor alt yapı. Öncelikle vatandaşlarımıza verdiğimiz sıkıntının farkındayız. Ama bu sıkıntıyı vatandaşımıza eziyet olsun, zulüm olsun, onları rahatsız edelim diye yapmıyoruz. Altyapı bir zorunluluk.  Çok uzun yılların ihmali yapmak zorundayız. Geçtiğimiz gün bir esnaf ziyaretinde konu gündeme geldi. Şöyle örnekledim; sularımız kesilmesin istiyoruz, kanalizasyonlarımız taşmasın istiyoruz, yağmur suları basmasın istiyoruz, tozda olmasın istiyoruz. Şimdi bu dördünün bir arada olması mümkün değil. Bizim bu alt yapıda kullandığımız kanalizasyon borularının, yağmur suyu ve içme suyu borularını yerin altından geçirmemiz gerekiyor. Zaten adı alt yapı, yerin altından geçirmek içinde mevcut yolları bozmamız gerekiyor. Ve o hat bağlantıları sırasında çok eski olan özellikle, Koca Sinan, Abdurrahman, Talat Paşa gibi Sabuni gibi Dilaverbey gibi mahallelerimizde çok eski borularımız. En küçük sarsıntıda dahi kırılıyor. Dolayısıyla tamirat yapılana ya da oradaki değiştirilene kadar suyu kesmek zorunda kalıyoruz. Suyu bilerek veyi isteyerek kesiyor değiliz, bunu bütün vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Suyu mecburiyetten kesiyoruz. Ya bir arıza ya da o anlık boru değişiminden dolayı suyu kesiyoruz. Bu sıkıntıya katlanmak zorundayız.”

“DEPO VE HİDROFOR BULUNDURMAK ZORUNDA”

2014 yılında aldıkları kararla 2 kat ve yukarısı olan evler depo ve hidrofor bulundurmak zorunda olduğunu anlatan Gürkan şöyle konuştu: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 3 kat ve yukarısı bütün evlere hidrofor ve depo zorunluğunu getirdiğini belirten Gürkan, “2014 yılında Edirne Belediyesi olarak bir karar almışız. Bunu bütün evlere broşür olarak dağıtacağız. 2014 yılında aldığımız karar şunu söylüyor. 2 kat ve yukarısı olan evler depo ve hidrofor bulundurmak zorunda. Deposu ve hidroforu olan hiçbir ev, site, apartman su kesintisinden etkilenmiyor. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu hem yönetmelik hem kanunda da 3 kat ve yukarısı olan bütün apartmanlarda hidrofor ve depo zorunluluğu koyuyor. Biz şimdi gidip deposu ve hidroforu olmayan apartmanlara ceza mı keselim. Eğer kurallara uyarsak, Bakanlığın aldığı kararlara uyarsak zaten hiçbir ev, apartman ve site su sıkıntısı sorunu yaşamayacak”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.